Napipao sam kvržicu, što bi moglo biti?

Prije par dana sam nakon tuširanja napipao kvržicu na lijevom testisu odmah ispod epididimisa, znači ne na njemu ali točno ispod njega(vrlo blizu). Inače prosle godine u 11.mjesec sam osjetio bol u lijevom testisu te sam otisao kod radiologa na ultrazvuk te mi je ustanovljena cista glave lijevog epididimisa. Poslije sam otisao kod urologa u 2 mjesec zbog te ciste te je palpacijom sve bilo uredno. Ali sad kad sam sad napipao tu kvrzicu sam se zabrinuo te se bojim da nije mozda tumor. Sto se tice kvrzice vrlo je mala(kao zrno rize, cak i manja) i tvrda(ne previse). Ako bi mi mogli dat neku informaciju bio bih vam zahvalan.

20.12.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Svaka moja informacija, temeljena na Vašem opisu, bila bi nagađanje. Vaše je, temeljem samopregleda, postaviti sumnju (što je učinjeno), a slijedeći korak je da istu sumnju potvrdi ili otkloni urolog.

Doista nije moguće ništa suvislo tvrditi bez fizikalnog pregleda (palpacije) testisa od strane urologa – dakle, osobe koja zna što pipa, kako izgleda normalan, a kako nalaz koji odstupa od normale. >>tek temeljem pregleda urolog će Vam savjetovati je li potrebna daljnja dijagnostika (UZV, markeri itd.) ili nije.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika