Novo pitanje

Pozdrav! Imam 21 godinu, do sada sam imao spolne odnose sa 2 djevojke. Sa 1. djevojkom nisam imao nikakvih problema no u zadnjih godinu dana (sa 2. djevojkom) mi se ponekad nakon spolnog odnosa pojave crvene tockice na glavicu. Kroz nekoliko dana same nestanu i nema ih neko vrijeme. Zadnji put mi se dogodilo da su se pojavile no uz tockice koje su bile najizrazenije ovoga puta se pojavila i nekakva sirasta naslaga. Zanima me o cemu je rijec, malo sam citao i dosao do zakljucka da je rijec o candidi i da se moze rijesiti sa kremom canesten no ja nista ne zelim raditi na svoju ruku pa nisam koristio nikakve preparate ni jednom. Lijep pozdrav, hvala!

7.11.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Da … moguće je da se radi o kandidijazi i vjerojatno ćete se riješiti infekcije uz redovitu higijenu i 2x dnevno korištenje navedene kreme. Potrebno je da i partnerica uzima vaginalete.

Ukoliko vidite da rezultata nema, jer reinfekcije su moguće, treba se obratiti dermatovenerologu pa ukoliko bude potrebna bilo kakva kirurška intervencija (a ne vjerujem u to) on će Vas uputiti urologu.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika