Problem krvi u mokraći

Ponavljanje krvi u urinu od mjeseca veljaće.Napravljen ultrazvik u dva navrata, i ct zbog bolova u crijevima. Primarna dijagnoza Ms. Osnovna krvna pretraga ne pokazuje ništa “alarmantno”.Inače željezo vrlo nisko, ljekovi byol cor 1,25, Plivit kapi D3, svaki dan.
Dobila dozu željeza u venu, ali neuspješno zbog reakcije organizma nakon( probadanje u ljevom rebrenom luku i nemogućnost disanja oko 1,5h).
Ne znam gdje krenuti? Hvala na odgovoru.
lp.
Dijana

25.11.2016

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Ukoliko se radi o pojavi krvi u mokraći vidljive “prostim okom”, a osobito ako je to bez ikakvih bolova ili smetnji mokrenja, svakako je potrebno učiniti cistoskopiju – pregled mokraćnog mjehura endoskopskim instrumentom. Pretraga je u žena samo malo neugodna ali ne i bolna, a učinit će je urolog. Idealno bi bilo učiniti cistoskopiju u času dok krvavo mokrite. Cilj pretrage je isključiti ili potvrditi postojanje tumora mokraćnog mjehura te usmjeriti daljnju dijagnostiku sa ciljem otkrivanja recidivnog krvarenja (hematurije) koja već prilično dugo s prekidima traje. U svaom slučaju neophodno je javiti se urologu zbog cistoskopije.

Zdravo budi! 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika