Testisi nisu jednaki, zašto?

Poštovani,
imam 21 godinu i prije nekih mjesec dana primijetio sam da je lijevi testis nagnut za kut oko 45°, dok desni stoji upravno. Također na lijevom testisu odmah uspijem napipati pasjemenik dok na desnom mi treba puno vise vremena da pronađem pasjemenik, pretpostavljam da je to zbog već navedene zakrenutosti uz to imam osjećaj da je lijevi pasjemenik malo veći nego desni. Još sam primijetio da je lijevi testis niže postavljen nego desni. Zanima me da li imam nekog razloga za zabrinutost jer nisam siguran da je tako prije bilo. Nemam nikakvih tegoba, ništa me ne boli, testisi su jednake tvrdoće, glatki na dodir i ne bole na dodir.
Hvala unaprijed.

27.7.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Razloga za zabrinutost nemate. Testisi su pomični organi unutar skrotuma i mijenjaju svoj položaj. Lijeva ii desna polovica tijela nikad nisu simetrične – to je anatomsko pravilo, a ne iznimka.

Ipak, budući da ste u dobi od 21 godine, a imate određene sumnje u vezi testisa i epididimisa, savjetovao bih Vam da odete urologu na pregled – neka pogleda i opipa netko tko to zna raditi.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika