Učestalo mokrenje

Poštovani,
već 7 godina imam problem s učestalim mokrenjem. Problemi su počeli kada sam imala 19. Prije toga nisam bila bolesna, jednostavno sam od jednog dana morala ići mokriti puno više puta nego prije. Bila sam na vađeju krvi i urina, brisu uretre, napravila urinokulturu više puta, svi su nalazi uredni. Kod mokrenja me ništa ne peče i ne boli, no katkada imam osjećaj da se nisam pomokrila do kraja pa odmah imam osjećaj kao da opet moram na wc. Nemam problem s kapanjem urina. Ako mi je dan ‘dobar’ na wc idem 10ak puta, a katkada idem i do 20 puta. 2-3 puta tjednom moram na wc i tijekom spavanja. Katkada samo osjećam sve veću potrebu za wc-om, a nekada je ta potreba vrlo nagla i jaka.
Kod urologa sam bila nekoliko puta, piše da su oba bubrega urednog nalaza i da nema patoloških promjena. Svi neuralni otvori su slobodni. Bubrezi uredne veličine.
Uzv abdomena uredan. Svi ginekološki nalazi uredni.
I neurolog i urolog su mi rekli da ne moram dolaziti, jer s njhove strane nemam nikakav problem. Doktorica opće prakse mi je pripisala Urotrim koji sam konzumirala mjesec i pol, nije bilo poboljšana. Na kraju je njezin zaključak da nema smisla više raditi pretrage jer očito nema pomoći.
Međutim, u zadnjih 7 godina svaki korak moram pomno planirati, ne mogu putovati busom niti otići nigdje gdje ne znam točno gdje je wc i da u svakom trenutku mogu na njega. Moje kretanje je vrlo ograničeno, a kako nitko od doktora nije dao nikakvu dijagnozu, poslodavcu ne mogu dati nikakvu dokumentaciju koja bi potvrdila moje navode.
Možete li mi savjetovati koje bih još pretrage mogla obaviti i postoji li netko gdje mogu otići na razgovor (netko tko bi samnom mogao napraviti nekakav plan mokrenja i usmjeriti me što sama još mogu učiniti).

4.9.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Još se može učiniti citološki pregled urina da se isključi prisutuvo malignih stanica, ali čvrsto vjerujem da će i taj nalaz biti uredan. Mogu reći, nakon što ste mi predočili sve učinjene nalaze, da se kod Vas najvjerojatnije radi o simptomima pretjerano aktivnog mokraćnog mjehura i doktorica vam je ispravno propisala Urotrim. Ukoliko nije bilo baš nikakvog poboljšanja može se pokušati koristiti sličan lijek – npr. Vesicare od 5 pa ako nakon mjesec dana uzimana to nije dovoljno povećati dozu na 10 mg. Uz to savjetujem i neki anksiolitik – npr. Lexaurin od 3 mg 3x dnevno/mjesec dana

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika