Već duže vrijeme imam problem s erekcijom. Što da radim?

Postovani doktore! Imam vec duzi period problema sa odrzavanjem erekcije (imam 48g). Isti tako imao sam dugi niz godina sa prostatitisom cak i kronicnim a isto tako i pretrpio sam dosta velike stresove jer imam problem sa spolnim odnosima sa suprugom koja ne zeli imati odnos sa mnom a ako i ima to nelici na nista i tako vec 25g. Novaca nemam za tablete za erekciju pa vas pitam ima li koji drugi nacin rjesavanja mog problema. Iskreno psihicki sam izgubio i samopouzdanje a i neznam vise sto da radim i da li je problem fizicke prirode. Kad sam pitao urologa samo mi.preporucio tablete a ja za to nemam novca. Redovito kontroliram PSA i uvijek je uredu. Molim vas sto konkretniji odgovor i sve mogucnosti koje su na raspolaganju .Lp

18.7.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Nije moguće dati koncizan odgovor na Vaše mnoge probleme i nefokusirano pitanje. Naravno da Vam je samopouzdanje poljuljano nakon 25 godina … Najvjerojatnije je ipak sama srž Vaših problema u sferi psihogenog, a to izlazi iz okvira urološke struke.

Propisane tablete mogu koristiti ako imate s kim upražnjavati seksualne odnose. U suprotnom – ne vidim im svrhe. Savjetujem odrediti testosteron u serumu te LH, FSH i SHBG. Ukoliko su ti nalazi uredni, a noćne i/ili jutarnje erekcije još održane, preporučujem konzultaciju s psihologom.

PSA je marker za rak prostate pa s libidom i erekcijom nema izravne veze.

Pozdrav!

 

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika