Gripa

Ljekarništvo

Probiotici za imunitet

Iako je pandemija Covid-19 službeno prestala, ova nas je sezona gripe, prehlade i dalje prisutne korone dobro prodrmala. Upravo iz tog razloga dobro je ojačati svoj imunološki sustav. Uz standardne pripravke vitamina i minerala, beta glukana, propolisa, matične mliječi, korisnima su se pokazali probiotici. Imunitet Imunološki sustav je skup stanica, tvari i procesa koji rade […]

Pedijatrija

Gripa – kako se zaštititi i kako pomoći djetetu kada se razboli

Gripa je izrazito zarazna virusna bolest od koje u Hrvatskoj svake zime oboli više desetaka tisuća ljudi. Obzirom na način širenja virusa, ne začuđuje da su upravo djeca glavni izvor širenja zaraze.

Neurologija

Kome se obratiti zbog šuma u uhu?

Epidemiologija

Pneumonija (upala pluća)

Iako upala pluća uzrokuje samo jedan posto akutnih infekcija dišnog sustava, ona ima veliko značenje jer je u povijesti prije otkrića antibiotika bila glavni uzrok smrtnosti u ljudi.

Ginekologija

Imam sve simptome trudnoće – mislite li da sam trudna?

Epidemiologija

Gripa- uvijek aktualna bolest

Dolaskom hladnijih dana dolazi i vrijeme sezonskih virusnih bolesti dišnih putova. Najčešće su prehlade, a najteža je gripa koja se svake godine javlja u manjim ili većim epidemijama.

Ginekologija

Trudnice oprez – viroza vreba!

Trudnica ste i sretni ste što vas je ove godine zaobišla gripa. Oprez! Još uvijek je velika mogućnost da će vas nešto od toga ipak zahvatiti…

Epidemiologija

Komplikacije i liječenje gripe

Gripa ili influenza je akutna, lako prenosiva zarazna bolest dišnog sustava uzrokovana virusima influence tipa A, B i C.

Ginekologija

Ako sam 35 min bila u kontaktu s viroznom osobom, kolike su šanse da se i ja razbolim?

Epidemiologija

Jesenske virusne infekcije “kucaju na vrata”

Ljeto klimatološki završava 31. kolovoza, a s prvim danima rujna i početkom školske godine počinju i prve prehlade.