Kronični umor

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Imam sve simptome kroničnog umora, koje pretrage trebam obaviti?

Nutricionizam

Prirodna pomoć kod sindroma kroničnog umora

Sindrom kroničnog umora nije tek  uobičajeni osjećaj umora i iscrpljenosti, već mnogo više od toga. Ovo stanje karakterizira dugotrajna iscrpljenost koja traje više od 6 mjeseci, a procjenjuje se da 3-4% pojedinaca pati od sindroma kroničnog umora, dok produljeni kratkotrajni umor pogađa 5-8% opće populacije. Dugotrajni umor može negativno utjecati na radnu produktivnost i pridonijeti […]

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Liječenje sindroma kroničnog umora

Postoje tretmani i strategije koji mogu ublažiti simptome bolesti, pridonijeti suočavanju sa svakodnevnim životom i poboljšati funkcionalnu razinu i kvalitetu života.

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Sindrom kroničnog umora (ME/CFS) – 3. dio

Simptomi mialgičnog encefalomijelitisa/sindroma kroničnog umora (ME/CFS) mogu se činiti sličnima mnogim drugim bolestima i ne postoji dijagnostički test koji bi sa sigurnošću potvrdio ME/CFS.

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Sindrom kroničnog umora (ME/CFS) – 2 dio

Uzrok sindroma kroničnog umora nije poznat, iako postoje mnoge teorije – u rasponu od virusnih infekcija do psihološkog stresa.

Obiteljska medicina

Kronični umor

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Sindrom kroničnog umora (ME/CFS) – 1 dio

CFS (chronic fatigue syndrome) znači sindrom kroničnog umora, a ME mijalgični encefalomijelitis. Mijalgija znači bol u mišićima, dok encefalomijelitis upala mozga i pridružene kralježnične moždine.