Biorevitalizacija kože nakon ljeta

Nakon ljeta vrlo često koža ne djeluje lijepo, pojavljuju se prve bore ili već nastale bore mogu biti izražajnije…

Nakon ljeta vrlo često koža ne djeluje lijepo, pojavljuju se prve bore ili već nastale bore mogu biti izražajnije. Godine života, hormonske promjene (menopauza, trudnoća), stresni način života vode preranom nastajanju bora, koža postaje tanja, suha i bez sjaja. Kozmetika koja se je do tada koristila više ne odgovara, pa je potrebna pomoć dermatologa. Problem je izražajniji u pušača (aktivnih ili pasivnih), u ljudi koji borave puno na suncu, osobe koje borave ispred kompjuterskih ekrana i koje imaju inače suhu i osjetljivu kožu.

Koža se mora oporaviti i mora joj se vratiti prirodna ljepota i izgled lica, a pojam  pod kojim se podrazumjeva pobuđivanje kože , uljepšavanje i uklanjanje  znakova starenja je biorevitalizacija. Starenjem koža  gubi   hijaluronsku kiselinu pa je sve tanja, a  i oksidativni stres je sve izražajniji, pa koža ubrzao stari.

Biorevitalizacija se izvodi  tako da se sitnim ubodima u kožu unose aktivne tvari. One mogu biti   samo u obliku hijaluronske kiseline ili  da je uz hijaluronsku kiselinu  dodano još niz vitamina, aminokiselina i minerala. (rejuvenacijski kompleks). Aktivna tvar inicira se u dermis s ciljem poboljšanja hidratacije. Koža nakon tretmana postaje zategnutija, poprima svjež i zdrav izgled, ublažuju se  sitne bore. Tretman osim što dubinski hidratizira kožu, stimulira proizvodnju kolagena i elastina, te djeluje kao jaki antioksidans.

Hijaluronska kiselina je inače normalan sastav kože, a s godinama je imamo sve manje. U biorevitalizaciji kože primjenjuju se punjači s posebno formuliranom hijaluronskom kiselinom. Njome se ne mijenjaju konture lica, ali se mogu ublažiti manje bore i koža se dubinski hidratizira.

Novi punjači s hijaluronskom kiselinom imaju visoke koncentracije hijaluronske kiseline, te uz to dodane vitamine, antioksidanse, minerale i aminokiseline te lidokain kako bi aplikacija bila bezbolna. Svakako je  potrebno  proizvod injicirati na dijelove lica koje su najviše izloženi suncu kao što su čelo i obrazi jer su najviše podložni fotooštećenjima.

Prevencija starenja i usporavanje starenja je važna, pa se ovakvi tretmani preporučuju u određenim protokolima – prva tri mjeseca preporučuje se dolaziti jednom mjesečno, a nakon toga, ovisno o stanju kože, svaka tri do četiri mjeseca. Izrazito je dobro  podnošljiva za osjetljive dijelove kao što su čelo, područje oko očiju, vrat i dekolte.

Novi preparat s hijaluronskom kiselinom  – nešto su između mezoterapije i punjača s hijaluronskom jer osim hijaluronske kiseline imaju i anestetik i tvari koje pomlađuju kožu.  Apliciraju se sitnim ubodima u srednji sloj kože, a sama aplikacija nije bolna jer imaju anestetik u svom sastavu. Izrazito ih dobro podnosi osjetljiva i tanka koža i dijelovi lica gdje je koža tanka (uokolo očiju), koža na vratu i na dorzumima šaka. Na mjestu uboda može ostati maleno crvenilo ili vrlo dikretna modrica što prolazi za nekoliko dana.

Razmaci aplikacije su mjesec dana u prva tri tretmana, a kasnije svakih tri do šest mjeseci. Koža već nakon prvog apliciranja izgleda drugačije, sviježije i pomlađeno. Tretman se može kombinirati i s kemijskim medicinskim pilinzima već prema nalazu na koži.

Ovakvi tretmani hit su u anti age medicini jer daju dobre rezultate i široko su prihvaćeni.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika