Liječenje BPH sa OTC preparatima

U današnje vrijeme milijuni muškaraca srednje i starije životne dobi imaju tegobe s prostatom. Čak 28% muškaraca starijih od 40 godina te njih 43% starijih od 60 godina imaju različite simptome vezane uz bolesti prostate.

U današnje vrijeme milijuni muškaraca srednje i starije životne dobi imaju tegobe s prostatom. Čak 28% muškaraca starijih od 40 godina,te  njih 43% starijih od 60 godina imaju različite simptome vezane uz bolesti prostate.

Najčešće bolesti prostate su upala (prostatitis) i dobroćudno povećanje prostate. Iako su te bolesti uvjetovane različitim nastankom, simptomi im se dosta podudaraju. Naime, dolazi do učestalijeg mokrenja,naročito noću,smanjuje se ili bude isprekidan mlaz, te može doći do nepotpunog pražnjenje mjehura. Naravno da pri upali imamo i simptome kao što se temperatura, opća slabost, bol u donjem dijelu leđa i genitalija.
U sprječavanju ovih tegoba primjenjuju se opće preventivne mjere kao što su izbjegavanje dužeg boravka na hladnoći, umjerena konzumacija kiselog, ljutog, paprenog i slanog jela, te crne kave, gaziranih napitaka, alkohola i cigareta. Znači, u srednjoj dobi muškarci bi trebali mijenjati neke životne navike.

Početne medikamentozne mjere uključuju upotrebu  OTC ( Over The Counter) preparata. Kolokvijalno to bi značilo « preko pulta»,točnije  to su medicinski proizvodi koji se mogu dobiti i bez liječničkog recepta.
Poznata su povoljna djelovanja brusnice, koprive, češnjaka, vrbovice, sjemenki bundeve, selena, cinka i mnogih drugih prirodnih preparata. Na tržištu postoji velik broj preparata namijenjenih liječenju problema s prostatom.  Među njima je i izvrstan Belupov UROSAL  koji dobrom kombinacijom ekstrakata različitih biljaka postiže diuretsko i protuupalno djelovanje, smanjuje oticanje prostate, popravlja kvalitetu mlaza pri mokrenju i smanjuje zaostajanje mokraće u mjehuru.

Kod izraženijih  simptoma trebalo bi koristiti UROSAL M plus koji sadrži ekstrakt patuljaste palme sabal. Zna se da su sjevernoamerički Indijanci koristili bobičaste plodove ove palme pri smetnjama mokrenja već preko 200 godina.
Značajno je da kod primjene  UROSAL M plusa nema gubitka libida kao ni pogoršanja seksualne funkcije pacijenata.
Dosadašnja klička ispitivanja,kao i iskustva pacijenata pokazali su da  je lijek izvrstan,te da su pacijenti jako zadovoljni njegovim rezultatima. 
Savjet je da se  lijek primjenjuje barem 3 mjeseca jer je to uobičajeno razdoblje za procjenu  djelovanja. S obzirom na našu geografsku smještenost,te da je prostata « meteoropata»,to se savjetuje da se UROSAL M plus  primjenjuje dva puta godišnje. Prvo tromjesečno razdoblje  njegovog korištenja započinje već od ranog proljeća,te drugo od rane jeseni.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika