Ponovljeni simptomi

Poštovani,

Od otprilike 10.12. do 7.1. sam imala Covid 19 i preležala i negativisala se. Klinička slika je bila blaža – umor,glavobolja, suvi kašalj, blaga temperatura (ne konstantno, već po dan-dva na 7 dana otprilike). Kada sam već dobila negativan rezultat, buknula mi je upala sinusa (u nekoliko navrata prošle godine sam imala infekcije sinusa, lečene antibioticima), koju sam ovaj put lečila prirodnim putem (inhalacije, prirodne kapi i slično) i najzad se upala smirila. Međutim, sada već nekih 10 dana od svega toga, ponovo imam blago povišenu temperaturu (37.5), suvi kašalj i nekakav pritisak u grudima. Prethodna dva dana sam i imala osećaj kao da mi srčani ritam nije u redu, ali nisam sigurna da li je to subjektivan osećaj. Odradila sam kompletnu krvnu sliku, gvožđe, trombocite i D-dimer, holesterol, amilaze i lipaze, jetrene enzime, glukozu i slično i apsolutno svi nalazi su u redu.

Šta mi preporučujete kod kojeg specijaliste da odem ili je moguće da su ovo nekakve posledice Covida 19?

Srdačan pozdrav

19.1.2021

Odgovara

Mirjana Žagar-Petrović dr.med.

Poštovana, savjetujem Vam učinite CRP i Rtg srca i pluća. Ukoliko je sve u redu tada se vjerojatno radi o postcovid sindromu . Ukoliko je CRP povišen radi se o bakterijskoj infekciji i potrebno je antibiotsko liječenje. Česte su virusne tzv.intersticijske upale pluća koju mogu potrajati od 2-12 mjeseci , tada se savjetuju kontrole u postcovid pulmološkim ambulantama.
Potrebno je više se odmarati, dovoljan unos tekućine i obilno ispiranje nos i grla fiziološkom otopinom, vitamini D i C, te minerali cink i selen.
Želim Vas brzi oporavak i lijep pozdrav.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.