glavobolja

Poštovani !
Unatrag nekoliko mjeseci imam učestale glavobolje koja se reflektira kao tupa bol i uglavnom u zatiljnom dijelu glave.(nemam povraćanja,vrtoglavice,smetnje u vidu govoru i oduzetosti nekih organa)
Napravio sam MR mozga i vratne kralježnice sa mozgom je sve u redu ali vratna kralježnica ima degenerativne promjene C5C6C7,ostefiti, prednji i zadnji, od medikamenta koristim Brufen 600mg, i druge pripravke kao dodatak prehrani.,..napravio sam i Color dopler karotida i cd vertebralnih arterija također sve uredu.

Dali je ta glavobolja od toga.
Što bi se od lijekova još moglo koristiti.
Hvala !

27.6.2016

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Bol u vratu i zatiljku često je simptom degenerativne bolesti vratne kralješnice. Ovome u prilog idu i nalazi koje spominjete. Potražite savjet specijalista za fizikalnu medicinu koji će vam preporučiti odgovarajuću fizikalnu terapiju i gimnastiku koja će vam pomoći da umanjite vaše tegobe. Lijekovi će vam pomoći da umanjite bol i upalu koje su posljedica degenerativnih promjena na kostima i zglobovima. Provjerite i krvni tlak tako da svaki dan kroz razdoblje od mjesec dana izmjerite krvni tlak u isto vrijeme.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Fizijatrija

Hemofilna artropatija – 2. dio

Uzroci i učestalost nastanka bolesti. Višestruki čimbenici pridonose razvoju i progresiji artropatije u bolesnika s hemofilijom, i samim time objašnjavaju raznolikost u kliničkoj slici. Teži oblik bolesti s postotkom nefunkcionalnog faktora zgrušavanja krvi ispod 1% ima više učestalija krvarenja. Svaki porast razine faktora u plazmi od 1% bio je povezan sa smanjenjem učestalosti krvarenja od 18%. […]

Fizijatrija

Hemofilna artropatija – 1. dio 

Što je hemofilija i hemofilna artropatja? Hemofilija je rijetki nasljedni poremećaj krvarenja uzrokovan manjkom jednog od faktora zgrušavanja krvi. Hemofilija A, na koju otpada oko 80% svih slučajeva, je manjak faktora zgrušavanja krvi VIII. Hemofilija B je manjak faktora zgrušavanja IX. Simptomi su slični kod oba tipa. Oba tipa se naslijeđuju preko majke i zahvaćaju […]

Fizijatrija

Sumnja na reumatoidni artritis?

Fizijatrija

Prijelom skafoidne kosti – 5. dio

Kod prijeloma skefoida – osobito onih u kojima su koštani fragmenti dislocirani (pomaknuti) – može biti poremećena opskrba krvi u kosti.

Fizijatrija

Zanima me da li bi mi hormon rasta pomogao da narastem?

Fizijatrija

Križobolja -bolest suvremenog čovjeka

Križobolja je nakon obične prehlade najčešća humana bolest i jedna od najčešćih razloga posjeta liječnika obiteljske medicine. Bol u donjem dijelu leđa ili križobolja pogađa.

Fizijatrija

Bolno rame, uzroci i liječenje

Bolno rame je karakterizirano bolovima u području ramena i ograničenim pokretima. Bolnim ramenom se podrazumjeva periartritis humeroscapularis (PHS) Uzrok bolnog ramena možemo svrstati u pet grupa.

Fizijatrija

Križobolja (syndroma lumbosacrale)

Križobolja (syndroma lumbosacrale) označava bol u donjem, lumbalnom dijelu leđa. Lumbago je klinički naziv za nagli bol u leđima koji nastane prilikom nezgodne kretnje, naprezanja, naglog dizanja težeg tereta ili naglog ohlađenja.