Difuzni simptomi

Poštovani,

imam 28 godina.
Simptomi/ promjene koje sam primjetila:
umor/iscrpljenost konstantno bez obzira spavala 3 ili 10 sati.
bol u ledima, umorne i “teske” noge
nakupljanje vode u nogama, bol u koljenima, umor, bol i zategnutost u misicima,povecano padanje kose, ekstremno suha i blijeda koza, promjene na kozi kao suhe bijele ljuskave flekice, promjena mirisa znoja ( jako intenzivno), osjetljivost na vratu- osjecaj gusenja/ pritiska, slaba koncentracija, brzo zaboravljam, promjene u raspolozenju, razdrazljivost, neobjasnjivi dobitak na kilazi koju nemogu skinuti ,slabiji apetit.brzo ostanem bez zraka( kada pricam cesto se desi da svako malo moram duboko udahnuti jer nemam zaka kao da sam trcala), nedavno se u par navrata desilo da iz cista mira srce pocne jako kucati i tesko mi je disati ( kao neki neobjasnjivi napadaj panike, kao osjecaj nervoze ili “treme” ali u jacem obliku pa dolazi do toga, najbolje sto mogu opisati) ne traje dugo.
Znam da ima puno razlicitih stvari koje mogu biti zaseban problem i ne imati veze jedna s drugom ali ne osjecam se dobro i ve sam dosla u fazu gdje se moj dan svodi na one najnuznije obaveze i spavanje jer za drugo nisam niti raspolozena niti imam volje i snage za normalan zivot.
Od dijagnoza imam aksijalni spondiloartritis,
Reynaudov sindrom i hashimoto s urednim hormonima pa smo to iskljucili kao moguci uzrok ovih simptoma. Hvala

20.2.2023

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana, zahvaljujem na vašem pitanju.

Bitno je da ste napravili urednu obradu i to mislim kod reumatologa, endokrinologa i slično. Vjerujem da dio vaših simptoma pojača i s tjeskobom. Ono što je bitno da ste obavili pretrage kod endokrinologa, i reumatologa, i da ste pregledali srce.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika