Reaktivni artritis i Reiterov sindrom – 3. dio

Poštovanje,

imala bih pitanje za Vas! Naime, prije jedno cca 6 godina na pregibu ruke se pojavila oteklina koja istina ne boli, ali sam primjetila da mi zateže ruku kad je dignem u vivinu, i kod nošenja teških stvari javlja se bol. Bila sam na pregledu privatno kod ortopeda, napravljen je UZV na kojem se samo vidi edem, odnosno tekućina oko tetiva od istezanja.

Doktor je savjetovo Voltaren gel i poštedu ruke. Oteklina se ne smanjuje ni povećava, ostala je takva. Međutim, nedavno sam rodila svoje treće dijete, te sam primjetila istu takvu oteklinu na pregibu noge, isti simptomi, znači to je došlo u trudnoći. Oteklina ruke je također se pojavila nakon trudnoće.

Što mislite, što bi to moglo biti? Zahvaljujem!

8.6.2016

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana,

iz vašeg maila iščitavam da Vam je ortoped dijagnosticirao oteklinu tetive u području ručnog zgloba, što najvjerojatnije upućuje na upalu iste. Navodite da su Vam se slični simptomi pojavili i na nozi, nakon poroda.

Ukoliko navedeni simptomi i dalje traju bilo bi dobro da se upišete na pregled kod fizijatra – reumatologa (liječnika koji se bavi simptomima koštano mišićnih i reumatoloških bolesti) koji će nakon određenih pretraga moći utvrditi podrijetlo Vaših simptoma i dati terapiju za isto.

Vaš Zdravo budi!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika