Skolioza

Postovani
Zbog boli u lijevom ramenu (izmedju vrata i kraja ramena pa u sredini ispod zile) me muci bol pri vecem poslu i zamoru. Toliko da na pokret na tom mjestu ruka ziga i otkazuje. 2012 (22 gidine meni) odem na pregled fizijatru gdje mi je ustanovila skolioza blaga TH-L . I spusteni svodovi stopala. Nikakve mi vjezbe nisu preporucene samo masaza i ultrazvuk masaza i struje neke i pregled kod ortopeda.Kod ortopeda na pregledu i pedobarografiji. On mi je ustanovio spuštena oba svoda valgus peta i da mi je i lijeva noga kraca 1,5cm. Uloske sam dobila po mjeri ali ih i nisam nosila redovno. Danas evo moj problem je jos uvjek isti bol u toj lijevij strani i sto mi je najgore lijevo rame mi je spusteno vise od
desnog oko 1,5cm i bas se primjeti na fotkama. I cak mi i glava vuce na lijevu stranu. I tek me sada brine skolioza da li mislite da se stanje pogoršalo . Sada posle 5 godina. Pre nisam ni zagledala u ramena ko sada mozda je i pre bilo nize..ne znam.. Zanima me da li je stvarno kraca noga ili je sve to od kicme. Lijeva noga kraca lijevo rame nize strasno 😑. I pitam Vas da li je potrebno vjezbe raditi za skoliozu u 26stoj godini i da li mogu naštetiti sklekovi i cucnjevi pod opterecenjem dodatnim. I moze li se vjezbom popraviti stanje.
Hvala unapred na odgovoru
Lijep pozdrav

13.7.2017

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Postovana, 

zahvaljujem na Vase pitanju. Bilo bi dobro da odete na pregled kod fizijatra, postoji vise nacina za mjeriti duljinu noge. A i skolioza se da “slikati” i izmjeriti kut te odrediti vjezbe.

Lijepi pozdrav! 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika