Da li je u uredu piti Sumamed 2x u roku od cca mj i pol-dva?

Na kontrolnom pregledu kod ginekologa, pregledom vaginalnog iscjetka pod mikroskopom nalaz je sljedeći: mnoštvo gardnerele vag., ureaplasme i enterobius vermicularis.

Dao mi je sljedeću terapiju (jer mi se prošlom nije povuklo): 1.klimicin kapsule, 2. polygynax vag., 3. medazol vag., 4. vermox tablete (za enterobius vermicularis) i 5. sumamed.

1. Rekao mi je da polygynax vag. koristim zajedno sa medazol vag, pa me zanima da li ih stavljam jednu za drugom ili kako? (ili sam krivo razumjela?)

Drugo pitanje je vezano uz sumamed. Prije mjesec i pol pila sam sumamed upravo za ureaplasmu, ali doktor mi je propisao sumamed i ovaj put jer je rekao da se stanje još nije stabiliziralo. Da li je u uredu piti sumamed 2x u roku od cca mj i pol-dva?

 

17.5.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

vaginalete se ponekad koriste u kombinaciji, tj. jedno večer Polygynax a drugovečer Medazol pa tako do kraja . Sumamed slobodno možete uzeti ponovo u tom vremenskom razdoblju. Dva tjedna nakon provedene terapije napravie kontrolni obrisak cerviksa na Ureplasmu spp.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika