Imam blago krvarenje, a nemam mjesečnicu. Zašto se to događa?

Poštovana,

htjela sam se naručiti na pregled, ali imam problem te sam vas htjela zamoliti ako mi možete pomoći. Pijem kontracepcijske pilule već godinama i seksualno sam aktivna.
Zadnji put sam nastavila piti pilulu bez sedmodnevne pauze.
Prošli tjedan primijetila sam jednu kapljicu krvi na što nisam pretjerano obraćala pozornost. 2-3 dana imala sam blagi proljev koji nije bio vremenski blizu uzimanja pilule tako da mislim da to nije razlog, a nije niti bio previše obilan. Nakon nekoliko dana imala sam odnos više puta taj dan te sam sljedeći dan imala svijetlo ružičasto crveni iscjedak. Sljedećih par dana, do danas, povremeno imam crveni i smeđi iscjedak u umjerenim količinama. Mislila sam da je to možda od vaginalne suhoće međutim nije mi se nikad prije dogodilo.

Cijelo vrijeme sam nastavila piti pilule i zadnja mi treba biti sutra. Ne znam kada trebam nastaviti s pilulama. Ne znam je li ovo krvarenje bilo zbog neučinkovitosti pilula, zbog suhoće ili nečeg drugoga. Ne znam računa li se ovo krvarenje kao ono tijekom sedmodnevne pauze i trebam li raditi pauzu od pilule sutra. Ako da, kada onda krećem s novim pakiranjem? To mi je isto bitno i jer se želim naručiti na pregled, a neću moći ukoliko budem krvarila nakon pilule opet.

Unaprijed vam hvala i lijep pozdrav

10.11.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

ukoliko odgodite krvaranje, tj. ako niste uzeli placebo tablete, nego ste odmah nastavili s tabletama iz novog blistera možete očekivati točkasto krvarenje. To se zove i probojno krvarenje koje se dešava za vrijeme uzimanja tableta. Završite drugo pakiranje, uzmite placebo tablete. Poslije njih nastavite sa tabletama iz slijedećeg blistera. Svakako se naručite na pregled kod ginekologa i napravite Papa test.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika