Je li moguće da sam zatrudnila izvan plodnih dana?

Poštovani,

trudna sam 8 tjedana, datum zadnje menstruacije je bio 19.05.2023. Zadnji odnos prije nego sam napravila test je bio 15.06. (nezaštićen odnos, 2 puta, snošaj je bio prekinut i van mene, samo ga je oprao dobro i onda drugi put, ali nije bilo snošaja), s tim da sam imala i prije odnos kad mi je završila zadnja mentruacija. Test za trudnoću sam napravila 26.06. i pokazivao mi je trudnoću 2-3 tjedna, tad sam otišla na prvi pregled i doktor mi je potvrdio trudnoću 5 tjedana (plod veličine 0,62 cm), i rekao da se trudnoća poklapa sa plodnim danima. Drugi pregled je bio 17.7., trudnoća 8 tjedana i 3 dana, a plod veličine 2 cm.
Zanima me je li moguće da se oplodnja dogodila 15.6. kad je bio zadnji odnos, s tim da po računici nisu bili plodni dani, a 26.6 sam saznala da sam u 5. tjednu trudnoće?
Moram napomenuti da sam pila antibotike zbog urasle dlake i da mi je menstruacija 3.mj (5 dana) i 4.mj (3 dana) kasnila zbog tih tableta jer sam bila završila i na hitnoj. Jesu li se mogli uz to poremetiti i plodni dani?
Pitala sam svog ginekologa, ali rekao je da to nije moguće, da nije moguće da sam u 10 dana da sam tako zatrudnila i da mi je pokazalo plod, ali sumnja ipak postoji.

Molim odgovor.

Lijep pozdrav

9.8.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

zadnja menstruacije je bila 19.05. Dana 17.07  trudnoća je bila 8+3/7, a plod je bio veličine oko 2 cm- što odgovara pregledu Vašeg ginekologa. Po datumu zadnje menstruacije ovulacija je trebala biti, a i samo začeće 02.06. !   26.06. trudnoća je bila stara 5 tj +3 dana. Takva je kalkulacija po datumima koje ste priložili.

Lijep pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika