Je li pametno raditi ultrazvuk tjedan dana nakon spontanog?

Poštovani,
Prije tjedan dana imala sam nepotpuni spontani koji je završen s kiretažom. HCG na otpusnom pismu je 71091. Danas sam bila na vađenju bete, pala je na 1091. Rekli su mi da ako nema bolova ni većeg krvarenja da ju opet dođem izvaditi za tjedan dana. Je li to normalno? Je li beta trebala vise pasti? Ja se osjećam dobro, bolovi su stali prekjučer, a krvarenje se skroz smanjilo i sad je u tragovima. Od simptoma osjećam samo blagu bol u grudima, nema težine u grudima, mučnine. Bojim se ponovne kiretaže i puno mi je tjedan dana da dobijem ikakvu informaciju pa Vas molim za nekakav odgovor… da odem privatno kod doktora? Što mi mogu tamo reći/napraviti? Je li pametno raditi ultrazvuk tjedan dana nakon spontanog?

17.5.2022

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

HCG je dobro umanjio svoju vrijednost. Dobili ste dobru uputu i za tjedan te poslije ponovo za tjedan dana treba  ponoviti HCG , tako  do negativizacije nalaza. Otprilike za tri tjedna nakon kiretaže HCG bi se trebao negativizirati. Potom još jedamput potvrditi  negativni nalaz. Znam da se uzbuđeni i zabrinuti. Smirite se, Vaši doktori znaju procedure i postupanja  u svezi sa datom situcijom, slušajte njihove savijete i preporuke. To je za njih svakodnevna procedura . Samo hrabro i strpljivo i se će bili uredu.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika