Kada se može izvaditi krv da se točno vidi hcg beta, da se utvrdi jesam li trudna ili ne?

Poštovani,16.4.do21.4 sam imala menstruaciju,30.4.sam imala nezasticeni spolni odnos cetiri puta,1.5.sam imala nezasticeni odnos cetiri puta,3.5.sam imala nezasticeni odnos dva puta. Sve te odnose decko je ejakulirao u mene. Ciklusi su mi redoviti 28-29 dana. Tako da su to sve bili plodni dani,a ovulacija bi spadala 1.5.
Danas 6.5.sam na dnevnom ulosku imala oskudnu sukrvicu svijetli roskaste boje. Kad sam se obrisala samo malo je jos bilo. Poslije toga sam isla jos na wc i nije bilo nikakve sukrvice. Uz to imam i grceve u stomaku. Nikad nisam imala takvu sukrvicu. Ovo mi je prvi put u zivotu. Pa me zanima da li je moguce da je to implantacijsko krvarenje? I kada se moze izvaditi krv da se tocno vidi hcg beta,da se utvrdi jesam li trudna ili ne? Koje je Vaše misljenje na sve ovo?
Hvala unaprijed
Lp

22.5.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

po opisu događanja moguće da se radi o trudnoći. Prvi test na trudnoću možete napraviti pet na prije očekivane menstruacije. Ukoliko bude negativan svakako ga ponovite. Sigurnije je napraviti test na trudnoću iz krvi koji je pozitivan već iznad 5 IU/L. Najbolje je pričekati, ukoliko izostane menstruacija napravite test, koji će ako je trudnoća u pitanju sigurno biti pozitivan.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika