Menstruacija dva puta u istom mjesecu

Poštovani/a,

Imam 29 godina, spolno sam neaktivna (djevica), visoka cca 173 cm i kilaže cca 62kg.
Ne pušim, ne pijem.

Dana 24.6. sam dobila menstruaciju (taj dan je ujedno bio i dan moje svadbe) i ista je trajala do 30.6. Dana 24.6. sam preventivno popila šumeći brufen 600mg. Menstruacija mi nije bila obilna kao inače.

4.7. sam osjetila bol u donjem dijelu trbuha, jako sam se preplašila kada sam vidjela da sam opet dobila menstruaciju u tako kratko vrijeme, no ovaj je put bila obilna i trajala je do 9.7.

Od jučer na dnevnom ulošku imam tragove krvi, kao i na wc papiru kada se njime obrišem. Učestalo mokrim i imam pritisak na mjehur, zbog čega sam si uzela za piti sok od brusnice koji mi je inače pomagao u takvoj situaciji (sumnjam na upalu mjehura).

Također želim napomenuti da sam jučer osjećala čudnu vrtoglavicu ujutro kada sam ustala, zbog čega sam ponovno počela piti magnezij + B6 vitamin (tablete od Solgara) i vitamin D (kapsule od Enciana).

Imam zakazan pregled kod ginekologa 25.7., ali jednostavno strah je jači od mene pa sam odlučila na ovaj način pokušati doći do neke informacije zašto i uopće što mi se to ovaj mjesec događa.

Inače sam znala imati problema sa ciklusom, u smislu da bi izostao jedan mjesec pa drugi mjesec uranio i čak sam već i prolazila da bi prije ili nakon menstruacije par dana imala ovako tragove krvi na wc-papiru i dnevnom ulošku, ali nikada nisam dva puta u istom mjesecu imala menstruaciju pa onda ovako krvarenje.

Jako sam uplašena i zabrinuta jer je na zadnjem ginekološkom pregledu u sklopu sistematskog pregleda sve bilo u redu.

Molim Vas za pomoć i nadam se brzom odgovoru.
Hvala!!

10.8.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

morate napraviti  pregled urina sa sedimentom, a poslije moguće i urinokulturu da se razjasni imate li upalu mokraćnog mjehura. Dana 09.07. ste vjerojatno imala ovulatorno krvarenje. Ako sugerirate moguću trudnoću, ukoliko zakasni menzis, napravite urinski test.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika