Bavio sam se nogometom, imao sam sinkopu te sam se prestao baviti sportom. Ima li način da se riješim tog zdravstvenog problema te da se ponovnom počnem baviti nogometom?

Poštovanje, imam 20 godina Bavio sam se nogometom 10 godina,do vremena kada mi je na utakmici pozlilo i kolabirao sam (syncopa). Pregledan sam na sve moguće načine: i glavu i srce, sve u redu, ali su pronašli problem u krvnim žilama u nogama i tlaku (nisam prošao na tilt table-testiranju). Uglavnom moj je problem što mi se kod šprintanja krvne žile u nogama rašire, ali kad naglo stanem zna se dogoditi da se ne suze pa dolazi do pada krvnog tlaka i nesvjestice. Zabranili su mi profesionalno bavljenje nogometom dok to ne riješim, ali nisu mi ništa savjetovali kome da se obratim (možda vaskularno) nego su mi samo rekli da se nadam da će mi samo proći. Mene zanima jeli ima bilo kakvog načina da se to riješi da se mogu početi ponovno baviti nogometom?

13.9.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovani,

Javite se kardiologu-angiologu ukoliko se radi o problemu periferne cirkulacije kako bi se točno definiralo o kakvom se poremećaju radi.

Moći ćete se baviti nogometom uz određene preporuke na što treba paziti, ali to će vam točno definirati specijalist nakon uvida u sve vaše nalaze.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika