Nestabilna angina pectoris

Poštovani Dr

Imam 61g.
Godine 2014 u 8 mj. učinjena mi je CABG X2.koja je ustanovljena koronarografijom.Od terapija lijekovima koristim Concor 2.5mg ujutro ,Preductal MRX2,Rosuvastatin 20mg,Cardiopirin 100 x1 i Valnorm 80mg x1,Alopurinol i NTG spray po potrebi.

Diagnoza :Nestabilna angina pectoris non stabilis,Hipertenzija arterija,Dyslipidaemija,Gastriti cronica te Benigna hiperplazija prostate,anksioznost i depresija pa po potrebi uzimam helex 0,25mg.

Osjećao sam se relativno dobro ali kod svake bolesti ma ona bila i viroza ja sam paničio.Dobi sam i crveni vjetar koji nije bio prepoznat pa sam u par navrata imao recidive i sad sam na penicilinskoj terapiji kroz 6 mj Exstecilin.
Imam (valunge) znači odjednom vrućina u glavi i znojenje ničim izazvano.
Tlak mi je do unazad mjesec dana bio normalan uz terapiju ali sad je počeo varirati dobio sam osjećaj slabosti i umaranje.Počeli su i anginozni bolovi češće a prije ih nisam imao. Na ultrazvuk srca idem svaka 3 mj. i vidim da su mi nalazi sve lošiji i lošiji.a i EKG mi je sve lošiji i lošiji.

Nisam prošao na testu Ergometrije.

Moje pitanje je ima li to sve smisla kad očito ta terapija lijekovima nema efekta zbog progresije..Nitko mi ne spominje moju anksioznost i depresiju nije li to uzrok progresije ili sam otpisan.Molim Vas odgovorite mi otvoreno ima li ikakve šanse da poživim ili smo svi sa takvom dijagnozom otpisani,.

8.6.2016

Odgovara

Prof.dr.sc. Josip Vincelj dr.med.

Poštovani,

Na Vašu sreću učinjeni nalazi ne pokazuju da se radi o progresiji bolesti. U takvim slučajevima rješenje je u kombiniranoj medikamentnoj terapiji koji već uzimate. Temeljem učinjenih dijagnostičkih pretraga nema naznaka da bi promjene na premosnicama ilio na koronarnim arterijama bile takve da bi uzrokovale opisane tegobe. U Vašem slučaju nema mjesta strahu zbog Vaše bolesti. Potrebne su redovite kontrole i pridržavanje uputa liječnika i uzimanje preporučenih lijekova. Sigurno niste “otpisani” s ovim dijagnozama, mogu Vam navesti primjere iz svoje dugogodišnje liječničke prakse, imam veći broj bolesnika koje kontroliram u svojoj kardiološkoj ambulanti 10 godina, 15 godina, 20 godina pa i duže od 25 godina nakon operacije premoštenja koronarnih arterija.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika