Rodila sam i pojavila su mi se preskakanja srca. Ima li ovdje sumnje na aritmiju?

Pozdrav
Naime vec na pocetku trudnoce su mi se pojavila preskakanja srca ,ekstrasistole,imala sam povremeno i tahikardije utvrdjen manjak zeljeza.Vise puta pregledana redovno kod interniste ,operisana carski rez sve ok.
Par mjeseci nakon poroda opet isto ,preskakanja samo sada strah do te mjere da dobijam napade panike stalno sam na hitnoj.
Pretezno mi se jave nocu,u miru .
Dojim bebu ,spavam jako jako slabo ,takodje i jedem slabo .
U prevelikom sam stresu vec skoro 6mjeseci .
Na ekg jer sam otisla u vrijeme simptoma su mi radili dugo ekg i svaki put kada sam osjetila preskok su rekli da je to bezopasna ekstrasistola. Uradili elektrolite koji su ok,prije 3mj sam radila kontrolu hormona stitne zlijezde koja je uredu kao i krvna slika.
U oktobru imam pregled kod kardiologa .
Ja ne znam sta da radim toliko je to strasno da mi ne da da uzivam sa bebom cesto sam nervozna i svi trpe zbog mog stanja

Ultrazvuk srca sam radila u decembru 2019 koji je bio uredan.
Imam fitnes narukvicu koja prati puls i on se u miru krece od 65-90
Kad me strah onda 100,110
Da li ovdje ima sumnje na tesku aritmiju i iznenadnu smrt kojom sam se opteretila

6.9.2023

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,
Nemojte biti u strahu jer su vam i liječnici rekli da se radi o “bezopasnim ekstrasistolama”. Prije kontrole kod kardiologa učinite (ako niste do sada obavili) 24-satni holter srca kako bi se ustanovili svi oblici ekstrasistola i njihov broj u 24h. Porazgovarajte i sa svojim obiteljskim liječnikom o svim problemima koji vas muče, strahovima. Pokušajte se naspavati, redovito i raznoliko jesti jer ste iscrpljeni, a dodatnu energiju trebate i zbog dojenja.
Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika