Mučnina

Imam 22. godine. Prije negdje mjesec danami se pojavila mučnina i prestala je sljedeci dan. onda se pojavila opet nakon jedno tjedan dana i isto brzo prestala, onda se pocela sve cesc pojavljivati i trajati po dva dana. Sada evo je imam 3 dana za redom. Kada bi imao mučninu nisam imao neki apetit, dosta malo bi jeo, ali kada je nije bilo jeo sam normalno, ali evo sada dva dana doslovno sam na silu jeo 3 obroka na dan, nije meni bilo jos vise mucno nakon tih obroka, moze se reci da je mucnina cijelo vrijeme ujednacena, ne tjera me na povracanje, stolica je redovna i nema razlike kakva je inace bila. Takoder osim mucnina od kada su one pocele imam i kruljenje u trbuhu i kada je prazan zeludac i kada nije, kruljenje je jace dok lezim i kada pritisnem trbuh cuje se buckanje, ne stalno ali cesto. U tom periodu sam izgubio dvije kile sto u biti nije cudno s obzirom da sam manje jeo nego inace, nece mi te kile sigurno faliti, ali i to me malo zabrinulo. Iskreno, malo me i strah otići doktoru, uvijek se bojim da je ono najgore, sada se bojim da nije rak zeluca ili debelog crijeva ili tako nesto. Procitao sam i da je rak zeluca ucestaliji kod osoba sa krvnog grupom A koja sam ja, sada koliko to sto znaci ne znam. Inace ne pusim ne pijem alkohol niti kavu ne pijem. U cijeloj obitelji koju znam nitko nije imao nikakav rak, ali eto nije mi bas svejedno.

27.12.2016

Odgovara

prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender klinička nutricionistkinja, viša znanstvena suradnica

Poštovani,

Simptomi koje opisujete nisu alarmantni niti zabrinjavajuće i ne morate se bojati ozbiljnih bolesti. Ako mučnina potraje, ipak se javite gastroenterologu kako biste utvrdili koji je uzrok tog simptoma.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Nutricionizam

Pobliže o hrenu

Hren (Armoracia rusticana) je biljka iz porodice kupusnjača, porijeklom s područja istočne Europe i stoljećima se koristi i kao hrana, ali i kao lijek. Vjeruje se kako je hren postao popularan kao začin u Europi još u vrijeme kada nije bilo hladnjaka jer je mogao maskirati okus mesa koje se počelo kvariti. Korijen hrena se […]

Nutricionizam

Anti-candida dijeta

Nutricionizam

Crvena riža i riblje ulje za zdravlje srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila vodeće su kronične bolesti današnjice, a povišeni krvni tlak, zajedno s visokim razinama kolesterola u krvi glavni su čimbenici rizika za razvoj ovih bolesti. Iako promjene prehrambenih navika predstavljaju temelj liječenja hiperlipidemije, primjena različitih dodataka prehrani u tu svrhu sve je češća. Među najviše istraživanim dodacima prehrani za smanjenje razine […]

Nutricionizam

Borba protiv stresa: kako rodiola i ashwagandha mogu pomoći

Određene biljke posjeduju adaptogena svojstva odnosno imaju sposobnost pojačati učinkovitost odgovora organizma na tjelesne, kemijske ili biološke stresore. Rhodiola rosea i ashwagandha (Withania somnifera ili indijski ginseng) su poznati biljni adaptogeni koji potiču otpornost organizma na stres suprotstavljajući se simptomima povezanim sa stresom poput tjeskobe, nervoze, iritabilnosti, nesanice i depresije. Španjolski znanstvenici analizirali su do […]

Nutricionizam

Dobrim bakterijama protiv alergijskog rinitisa

Svake godine dolaskom toplijeg vremena aktualnom temom postaju alergijske bolesti gornjeg dišnog sustava, među kojima se najčešće ističe alergijski rinitis. Što je alergijski rinitis? Alergijski rinitis je upalna bolest nosne sluznice koja nastaje zbog pretjerane osjetljivosti na neke tvari iz okoliša s kojima u dodir dolazimo putem dišnog sustava, zrakom, odnosno, udisanjem. Prepoznajemo ga po […]

Nutricionizam

Kako suhe šljive mogu pomoći ženama u menopauzi

Činjenica je da suho voće u svom sastavu ima visoki udio šećera i to glukoze i fruktoze. No, promatranje suhog voća isključivo kroz prizmu kalorija i udjela šećera pogrešno je, što dokazuju i brojna istraživanja. Novo istraživanje znanstvenika iz SAD-a pokazalo je da suhe šljive imaju značajno protuupalno djelovanje u organizmu zbog kojeg im valja […]

Nutricionizam

Kako pretjerane količine folne kiseline u trudnoći negativno utječu na plod?

Spoznaja da se uzimanjem folne kiseline u trudnoći može smanjiti postotak oštećenja živčanog sustava novorođenčeta za 50 do 80% smatra se jednim od najvažnijih otkrića medicine 20. stoljeća. Naime, niska razina folata u serumu buduće majke može biti značajan čimbenik rizika za pojavu oštećenja živčane cijevi novorođenčeta. Stoga se preporučuje da sve žene u reproduktivnoj […]

Nutricionizam

Žučna dijeta i antikoagulansi