Slabo pamcenje

Na pocetku, puno Vam hvala na ovoj mogucnosti. Moj brat ima 24 godine i kada je bio mali imao je zdrastvenih problema pogotovo povosena temperetura. Danas on u 24 godini ne moze jos nauciti sve beojeve i slova, ali moze neke pesme kada cuje na telviziji, ulice u gradu, razne igrice , brojeve telefona slikovito. Moji roditelji nisu kmali dovoljno znanja, ziveli u teskim okolnostima. Mene zanima kako ja njemu da pomognem da najmanje nauci citati i pisati, kojoj grani medicine da se obratim i da li tu ima uopste nade i nacina za bolje pamcenje. Hvala!

28.3.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Za procjenu stanja psihomotoričkog razvoja, kognitivnih sposobnosti te mogućnosti socijalne integracije osobe potrebno je mišljenje interdisciplinarnog tima stručnjaka. U Zagrebu postoji više mjesta pri različitim institucijama na kojima rade stručnjaci koji se bave dijagnostikom i rehabilitacijom pojedinog dijela iz spektra poremećaja ( vid, sluh, motoričke smetnje, smetnje govora i drugo). Pri edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu postoji Centar za rehabilitaciju koji nudi usluge procjene, savjetovanja, terapije i tretmana na području ponašanja, učenja, jezika i govora, komunikacije i hranjenja i drugo. Centar također provodi edukacije za obitelj i stručnjake koji su u kontaktu s djetetom/osobom koja je korisnik Centra. Nastavnici ERF-a kao i dva stručna suradnika osiguravaju stručnu potporu za korisnike širokog dobnog raspona koji imaju različite razvojne teškoće ili poremećaje (od novorođenčadi s čimbenicima neurorizika do osoba treće životne dobi koje su imale moždani udar). Rad u Centru je organiziran u okviru 12 kabineta koji su temeljem prirode usluga koje razvijaju usko specijalizirani za rad s osobama s različitim razvojnim ili stečenim teškoćama, kao i rad na preventivnim programima.

Termin za procjenu, savjetovanje, tretman ili terapiju možete dogovoriti ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 19 sati, utorkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati:

• putem telefona 01/245-7560 ili
• elektroničke pošte centar.info@erf.hr 
 
Za dobivanje termina u Centru nije vam potrebna uputnica. Pri prvom dolasku ponesite: postojeću medicinsku dokumentaciju i nalaze i mišljenja drugih stručnjaka.

Ukoliko ne živite u Republici Hrvatskoj, potražite informcije o sličnim centrima u gradu u kojem živite.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika