Je li dijete samo stidljivo ili ima problem u komunikaciji?

Moje pitanje je u vezi sina koji treba u 1 razred,pitala sam njegovu tetu kakav je bio u vrtiću pa vam šaljem što mi ona napisala jer ne znam kako drugačije.
Sve je bilo u redu,slušao me je i čuo je i razumio sve što sam mu rekla, jedino što ima problem sa izgovorom nekih riječi i slaganjem više riječi po rodu i padežu u rečenice.
S obzirom na to da je razumio sve što sam mu rekla i uvijek izvršio sve i ja sam pretpostavila da je stidljiv i maza i da mu treba više vremena da se opusti i komunicira.
I meni je u početku samo sjedio i šutio a onda kad me upoznao se otvorio,pričao i bio nasmijan. On se uvijek kad su novi ljudi pored njega stisne i šuti tako da je teško reći nešto više. Logoped mu svakako treba zbog izgovora i strpljivosti da se opusti i otvori pred novim ljudima.Sad kad su bile kolegice iz Capa i kad smo imali završne razgovore s njima svako dijete samo , prvo se bio stisnuo i ja mu kažem možeš ti to ,on izašao i kad se vratio sav važan rekao nisam plakao uspio sam, mi mu svi pljeskali .Stidljiv je i treba puno vremena da komunicira s ljudima koje ne pozna.

27.6.2022

Odgovara

Maja Lemac, dr. med. spec. pedijatrije, subspec. dječje nefrologije

Poštovana,

Prema opisu odgojiteljice doima se da je neverbalna komunikacija djeteta uredna, ali zaista je potrebna detaljna procjena da bi se dalo bilo kakvo mišljenje. Preporučam Vam da se svakako javite logopedu za savjet, radi izgovora, ali i svega ostalog.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika