pomoć

Poštovani
Moje pitanje glasi
prije godinu dana me je počelo boljeti kod carskog reza lijevo.Čitajući po internetu i savjetovanje s dr.googlom nije mi nista donjelo već strah i brigu.Naisla sam na razne dijagnoze od raka jajnika do raka debelog crijeva.Tu počinju moji strahovi ali i obilasci doktora.Otisla sam kod dr.opće prakse uputila me na vađenje krvi ,urina,ginekolog te gastrolog..obavljeno sve i sve uredno.Osim datih uputnica od strane doktora ja sam iste te preglede obavila i privatno i takoder sve uredno.
urin uredan,krv uredno,analiza stolice uredno,hormoni štitnjače uredno,uzv abdomena uredan,uzv trbušne stnjenke uredno,pregled kirurga -pošto sam imala carski rez rekao je da su oštećeni nervi dobila injekciju i na kontroli rekao da je ok da mi operacija ne treba.Nemam temperaturu,ne gubim na tezini,nemam nikakvih drugim simptoma osim boli ali to je neka tupa bol ali stalno pristutna.
Nekada me zna kao da mi koza gori takav osjećaj i neke trnce.Osjećaj gorenja znam imati u ruci,čelu i stomaku…
Moje pitanje glasi dali ovo sve ide na aneksioznos,depresiju..ja jesam u stalnom strahu ali zanima me dali su ovo fizički simptomi..
Otisla sam i kod psihijatra..dala mi je dijagnozu F41.1 OPĆI ANKSIOZNI POREMEĆAJ..
Terapija mi je escitalopram uz alprazolam
terapiju nisam jos počela piti jer ja u svojoj glavi imam da trebam naći riješenje za sve to,da sam bolesna ali ne psihički već da imam neku organsku bolest.

4.9.2017

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana, 

kako ste opisali, Vaše dosadašnje pretrage ne ukazuju na postojanje tjelesne bolesti. Također osjećaj trnjenja koji Vam se javlja, ali tekođer u ruci, čelu… uz osjećaj straha koji navodite bi upućivao na anksiozne smetnje. Preporučam da nastavite s psihijatrijskim liječenjem. 

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika