Boli me mjehur i križa, dijagnosticiran mi je spušteni bubreg. Učestalo idem mokriti i sve me jače boli. Možete li mi reći je li samnom sve u redu.

Dobar dan imam 20 godina muskarac sam… Znaci ja bih na zvao poremećajem jer me strašno boli mjehur i kriza dijagnosticiran mie spusteni bubreg i u, zadnje vrijeme me sve jače boli… Legnem u, krevet dok ne zaspim u sat vremena mokrim barem 5 puta znaci svakih 15ak min kad zaspem nokturije nema… Preko dana ne mogu ni sat vremena izdrzat bez mokrenja… Molim vas da ponovo pogledate poruku i kazete sada dali je sa mnom sve u, redu.. Jucer sam mokrio 19,puta u, 24 sata

27.6.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Spušteni bubreg se u muškaraca viđa iznimno rijetko i to samo u jako mršavih. U pravilu je to bolest žena (i opet mršavih!) i to, gotovo ekskluzivno, desnog bubrega.

Učestalo mokrenje najvjerojatnije s tim bubregom nema nikakve veze, ali svakako je potrebno je učiniti temeljiti urološki pregled da se isključi kakva druga urološka bolest – prije svega bakteriološki pregled urina i UZV urotrakta.

Ne mogu Vam reći da je sve u redu jer nije, a o mogućim uzrocima postojećih teškoća trebate, nakon pregleda, razgovarati s urologom koji Vas je pregledao.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika