Ugrušci u spermi

Poštovani,
Nakom erekcije sa spermom izadju ugrusci nalik rizi a zaju i duzi biti.Takodje posle erekcije osetim peckanjw u urinarnom kanalu. Radio sam briseve na bakterije i gljivice ito dva odjednom. Uradio urinokulturu uradio spermokulturu i sve je ok. Ne znam sta da radim vise 3 urologa nema nista to je uredu kazu. Ali ja osetim da tu nesto nije kao pre. Ovo stanje traje vec oko godinu dana. lp

13.11.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Imate hematospermiju – pojava krvi u sjemenoj tekućini.
Ona se javlja povremeno i posljedica je pucanja neke kapilare tijekom orgazma i ejakulacije. U najvećem broju slučajeva kod hematospermije ne nalazimo nikakve podležeće bolesti koja bi bila uzrokom tog stanja pa hematospermija najčešće i sama prolazi kroz kraće ili dulje vrijeme. Zna se i ponavljati kad se, vjerojatno, radi o fragilnim kapilarama. Važno je da smo sigurni kako ne uzimate neke lijekove protiv zgrušavanja jer oni mogu dovesti do neželjenih krvarenja.
U slučaju duljeg perzistiranja hematospermije savjetujem konzultirati i hematologa koji bi trebao provjeriti funkcioniranje krvnog sustava zgrušavanja.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika