Zanima me vaše mišljenje, zbog čega imam upale svaki mjesec?

Pozdrav, imam 28 godina, nikad do sada nisam imala upalu mjehura, do prošle godine u 10 mjesecu, kada mi je dijagnostirana Esherihija Coli. Liječila sam se sa 3 antibiotika, i na kraju je uspjela nestati krajem 1 mjeseca ove godine nakon što sam popila terapiju ciprofloxacinom.
Nakon toga sam imala još uvijek osjecaj da mi je mjehur pun, ali urinokulture su bile sterilne, napravila sam i bris uretre i on je bio sterilan. Onda je i to nestalo i bilo je sve u redu, ali kako planiram trudnocu, primijetila sam svaki put kad bih imala odnos sa mužem, sljedeći dan ili 2 dana nakon dobijem pritisak na mjehur, i tako zadnja 3 mjeseca, al samo kad imam odnos s njim, on ode doktoru, kod njega sve u redu. Sad prije 5 dana bilo je isto tako,dobila sma bolove i otišla sam liječniku i urinokultura je pokazala da imam 2 tipa E.coli i da su rezistentene na skoro pa sve antibiotike, samo na 2 da nisu. Sad sam opet dobila antibiotik, kad sam pitala liječnika može li bit problem u mužu i da mene boli svaki mjesec al samo nakon odnosa s njim, hladno je rekao da je problem u meni.
Zanima me vaše mišljenje, zbog čega imam upale svaki mjesec, dai je doista problem u meni iako su moje urinokulture i bris bili negativni, ili ipak može bit i do muža .?

4.7.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Budući da se kod Vas ne radi o kirurškom (urološkom) problemu savjetujem da pomoć potražite u Centru za uroinfekcije u Zaraznoj bolnici. Tamo ćete dobiti najbolji savjet, a vjerujem da Vam je potrebna dugotrajna profilaktička antibiotska terapija uz higijenske mjere – pomokriti se nakon odnosa, uzimati 2 litre tekućine dnevno …

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika