Petra Puž Britvić, dr. med., specijalist gastroenterolog

Nakon srednjoškolskog obrazovanja, koje je provela u svom rodnom gradu Koprivnici, upisala je i 2009. godine uspješno završila Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Pripravnički staž završila je u općoj bolnici u Koprivnici nakon čega se 2010. godine zaposlila u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu iste ustanove.

Tijekom rada u hitnoj službi educirala se putem brojnih radionica i kongresa u području hitne medicine, terapije boli, naprednog održavanja života no svoj profesionalni život odlučila  je posvetiti gastroenterologiji. Edukaciju iz područja gastroenterologije i hepatologije provodila je u KBC Zagreb.

Usavršavanje je ostvarila i putem brojnih škola, radionica i konferencija koje su bile predvođene europski i svjetski priznatim stručnjacima iz područja gastroenterologije i hepatologije. 2018. godine završila je specijalističko usavršavanje te je sa  radom nastavila u Odjelu gastroenterologije i hepatologije u matičnoj ustanovi.  Svojim radom, primarno u području upalnih bolesti crijeva, unaprijedila je gastroenterološko djelovanje u ustanovi. A kroz brojne članke pokazala je interes i u polju znanosti stoga je daljnje usavršavanje započela 2022. godine na doktorskom studiju „Biomedicina i znanost“  na Sveučilištu J.J. Strossamyera u Osijeku.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.