Veljača 13, 2020 11:09

Limfni čvorovi

Pozdrav,

imam male kvržice iznad ključne kosti u rupi s obje strane. Nalaze se bliže ramenu nego vratu s obje strane. I imam jedan limfni čvor na vratu. Nalazi se malo ispod sredine vrata na lijevoj strani.
Imao sam zadnja dva dana temperaturu 37.2, a ovaj limfni čvor na vratu mi je prisutan već mjesec dana.
Na desnoj strani iznad ključne kosti sam otkrio kvržicu prije dva tjedna, a na lijevoj sam otkrio dvije kvržice prije 4 dana. Nemam noćno znojenje, slabost, glavobolju itd.
Možete mi reći je li to sve razlog za brigu i za posjetu doktoru?

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani,

limfni čvorići koje pipamo su najčešće reaktivne prirode i posljedica su reakcije našeg obrambenog sustava na vanjske uzročnike, strane našem organizmu. Obično to može biti bakterijska upala, virusna infekcija, karijes zuba i drugo.

Vodite računa o općem zdravlju i imunitetu tako da zdravo i kvalitetno jedete, dovoljno spavate, održavate higijenu usne šupljine i zubiju i drugo što podrazumijevamo pod pojmom higijene života. Jedanput godišnje možete napraviti sistematski pregled ili kompletnu krvnu sliku, a po potrebi i neki od ciljanih pregleda.

Ukoliko se jave neki od znakova sistemske bolesti, povišena tjelesna temperatura, bolovi u trbuhu, krvarenje i drugo što bi pobudilo vašu osobitu pažnju, odmah se javite svom liječniku. Svako dobro!

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)