Mjehurići na koži

Pozdrav, prekjučer sam zbog bolova u zglobu stavljao na lakat hladni oblog (led). Oblog sam držao predugo na koži (nekoliko sati jer sam zaspao) nakon čega na tom mjestu koža sada izgleda kao da je izgorjela na suncu.
Pvi dan je na dodir koža isijavala toplinu, a jučer se boja vratila skoro u normalu, ali su se pojavili mali mjehurići koji sada rastu. U mirovanju ili na dodir ništa ne boli, ali osjećam svaki dodir i nekako neugodan osjećaj zatezanje.
Prvi dan sam mazao kantarionovim uljem, ali nakon što su se pojavili mjehurići sam prestao.
Nemam temperaturu i općenito se osjećam dobro. Zanima me što mogu očekivati narednih dana, trebam li zbog ovoga ići liječniku (trenutno sam na odmoru i daleko od liječnika pa ne želim putovati nepotrebno).
Hvala na pomoći

19.7.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovani,

Vama se dogodilo oštećenje kože uzrokovano hladnoćom. Ne bih Vam preporučila kantarionovo ulje jer  je ljeto a ovo ulje je  fototoksično. Kožu ne izlažite jakom suncu i nastojte nabaviti kreme koje su za ubrzano cijeljenje i oporavak kože (  npr. Cicaplast Baume B5, Bepanthen krema, Cicalfate krema, Cicabio  i dr.) koje možete kupiti   bez recepta u ljekarni.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika