Distenzija vrata

Poštovani,

imala sam prometnu nesreću 15.06.2019. godine. Prvi nalaz na hitnoj je kontuzija donjeg dijela leđa i zdjelice, nedugo zatim par dana kasnije javljaju se drugi problemi i bolovi prvo u vratu, nesvjestice, mučnine i nagon za povraćanjem, zujanje u ušima i neki neobjašnjiv pritisak na vrat i ramena.
Nakon raznih snimaka RTG, funkcijskih snimaka vratne kralježnice i fizikalne terapije, nažalost beskorisnih, evo i dan danas problemi ne prestaju. Tablete protiv bolova su po potrebi.
Termine zbog Covid19 virusa čekamo nove, ne znam kad će biti kod neurokirurga koji me liječi od početka.
Nakon svih snimaka i terapije upućena sam još i na zadnji, a to je MR vratne kralježnice. Prije mi je nalaz funkcijske snimke pokazao da se radi o trzajnoj ozljedi vratne kralježnice.

Današnji nalaz MR-a je:
Sve je uredno osim ovog citiram:
PROMJENA INTEZITETA SIGNALA DISKA NA T2 MJERNIM SEKVENCAMA VIDLJIVA JE U VISINI C5-C6 UZ SMANJENJE VISINE DISKA U SMISLU DEGENERATIVNIH PROMJENA.
NA PRESJECIMA U RAZINI DISKA C5-C6 VIDI SE BLAŽA DORZOCENTRALNA HERNIJA DISKA SA KOMPRESIJOM DURALNE VREĆE SPRIJEDA.
Zaključak:
Hondroza c5-c6
Hernija diska c5-c6

Pa bih Vas zamolila samo da mi, ako možete ukratko to, kažete nešto o tome. Brinem se jer problemi i bolovi ne prestaju ni nakon 9 mjeseci od prometne nesreće.

Srdačan pozdrav!

20.3.2020

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana,

zahvaljujem na Vašem pitanju, mislim da se kod Vas radi o trzajnoj ozljedi vrata kada nalaz magneta nije jako izražen, ali bolovi su tu. Imate članak o tome na Zdravo budi. 

Hondroza znači degenerativne promjene i ne bi trebala predstavljati ništa opasno, hernija diska ovisno o velični može uzrokovati bol u vratu sa širenjem u ruke, no ne vidim da je jako velika ili da pritišće živce ili leđnu moždinu.

Kod vas se najvjerojatnije radi o trzajnoj ozljedi vrata ili whiplash ozljedi. No, svakako je dobro da vas se i klinički pogleda i donese dijagnoza. 

LP

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika