Je li moguće da je moja djevojka trudna?

Dobar dan,

ispričavam se na smetnji. Malo mi je neugodno da Vam šaljem poruku, ali stvarno mi treba pomoć. Ovaj mjesec sam imao sa curom 10-tak puta odnos i svaki je bio sa zaštitom. Poslije svakog odnosa smo provjeravali kondom i ni jedan nije pukao. Moram napomenuti da sam jednom slučajno ostao u njoj i svršio, ali ni tada nije pukao i odmah smo stali sa odnosom. Za vrijeme jednog od tih odnosa primjetio sam na sebi bijeli gusti iscjedak bez mirisa koji joj je i 2 dana poslije dolazio. Poslije toga su joj grudi natekle, kao inače u PMS-u i dobila je prištiće, potrebu za slatkim, živčanost itd. Trebala je dobiti menstruaciju, ali danas 2 dana kasni. Moram napomenuti da je prije ovulacije, ili čak nisam siguran kad je počela ovulacija, bila pod velikim stresom, a također je imala znakove PMS-a. Imamo li razlog za brigu ili vjerojatno kasni zbog stresa? Ili razlog može biti infekcija? Opisuje mi da ju je nakon i za vrijeme odnosa jako bolilo, a poslije toga se pojavio svrbež koji i dalje traje, ali manje.
Također, prije 2 dana je imala bolove u tijelu, pogotovo u nogama, kao i temperaturu, groznicu. Ali to je sigurno pokupila jer su u obitelji 2 člana bila zaražena.

Hvala Vam puno na pomoći i stvarno oprostite na smetnji i ovako neugodnim pitanjima! Lp.

11.8.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovani,

nema neugodnih pitanja. Sve su to životne teme i dileme, ali sukladno sa godinama i zrelosti. Vaše godine su mlade, u strahu ste i bez iskustva, što je razumljivo. Pohvalno je da ste zabrinuti za svoju djevojku. No, svi ti simptomi  koji navodite simuliraju eventualnu trudnoću. Po opisu događaja trudnoća je malo vjerojatna opcija. Potrebno je razriješiti dilemu i napraviti test na trudnoću. Ako se svrbež nastavi, potreban je pregled ginekologa i ordiniranje terapije ovisno o uzroku.

Lijep pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika