Magnezij

Poštovani.
Kardiolog mi je preporučio uzimanje magnezija 300 mg svakih 12 h zbog ekstrasistola. Možete li mi preporučiti neki kvalitetan magnezij koji bi pomogao oko ekstrasistola?
U zadnja 2 mjeseca sam probala magnezij u prahu koji ide pod jezik ali nisam primjetila poboljšanje plus od njega dobijem dijareju, tj. od većine magnezija. Dijareju ne dobijem jedino od Magnezija Twinlab 375 mg kojeg trenutno koristim. Razmišljala sam da uzmem Magnezij citrat, ne znam smijem li ga? Ima li kojih nuspojava za očekivati? Te sam na internetu našla podatak da je najbolji za srce neki Magnezij taurate? Molim vas za mišljenje. Nemam povišen tlak, normalan imam, češće i niži, ne uzimam nikakvu medikamentoznu terapiju. Inače kardiološki su svi nalazi uredni, osim što svakodnevno osjetim ekstasistole, nekad više nekada manje, na svim EKG holterima imam <200 VES/24 h. Rečeno mi je da se nema što liječiti, već da probam sa magnezijem! Ako imate još koji savjet koji bi pomogao za ekstasistole bila bi vam zahvalna. Već se mučim s njima 2 godine, a pojavile su se usred jakih stresnih situacija i tako ostale kao ,,poklon,,. Inače ne pušim, ne pijem, ne pijem kavu, čaj doduše pijem, hormoni štitnjače su uredni, željezo zadnje vađenje 10. nisam baš fizički aktivna. Uskoro ću 27 godina. Malo jesam pod stresom/strahom jer mi stvaraju nelagodu, a kardiolog mi kaže da imam tu nesreću da baš svaku ekstrasistolu osjetim. Hvala puno i lijep pozdrav.

4.2.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. internist, subspec. kardiologije

Poštovana,
Pokušajte Magnezij naziva FORMAG (u ljekarnama) jer se dobro resorbira u stanicu.
Porazgovarajte o svim dilemama s vašim kardiologom jer ukoliko vas psihički opterećuju ekstrasistole koje osjećate, zamolite da vam privremeno da ciljanu terapiju kojom će se reducirati.
Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika