Mogu li oboljeti od zračenja bazne stanice na krovu zgrade u kojoj živim?

Poštovani doktore,

na krovište višestambene zgrade u kojoj živim i imam stan na 4. katu od ukupno 5. katova postavljena je bazna stanica tj. nova 5G tehnologija mobilnih mreža.

U međuvremenu sam se vratio s ljetovanja i to 10. kolovoza i od tada otkako sam u stanu
osjećam se jako ošamućeno, stalno mi se vrti imam stalne glavobolje, pogotovo u čeonom dijelu i u zatiljku glave, vratu, te trnce i bolove u mišićima nogu, ruku, u kostima, u kukovima, koljenima, zglobovima, prsnom košu te u čeljusti i u zubima, probadanja u donjem i gornjem području trbuha i u srcu, i u očima, te poremećaj probave.
Osjećam se totalno iscrpljeno i kronično izmoreno te stalno spavam, te sam sto-posto siguran da je to posljedica zračenja koje uzrokuje postavljena bazna stanica 5G mreža jer spadam u populaciju od 7% stanovništva koji boluju od bolesti koja se zove ELEKTROSENZIBILNOST.

Obzirom na gore navedene simptome koji mi iscrpljuju i slabe organizam te narušavaju zdravlje u tolikoj mjeri da više ne mogu normalno funkcionirati stan sam dao na prodaju kako bih pronašao sigurnije i zdravije mjesto za život i to u prirodi,

Ali svakako bih Vas zamolio najprije za Vaš savjet i mišljenje o svemu navedenom.

Zbog čega mi se javljanju simptomi kojih prije nisam imao a otkako je postavljena bazna stanica nove 5G tehnologije svakodnevno sam u bolovima i glavobolji. I nakon koliko dugo vremena mogu očekivati da ću oboliti od malignog oboljenja, leukemije i sličnih bolesti?
Da li je dobro što sam odlučio prodati stan i odseliti se zbog navedenih simptoma u prirodu daleko od baznih stanica i zračenja koje one emitiraju?

Molio bih Vas za Vaš iskreni odgovor jer vjerujem da kao doktor znate da je zračenje baznih stanica izrazito štetno za ljudsko zdravlje a pogotovo ako vam bazna stanica gleda u prozor, stan u kojem najviše boravite i krevet u kojem spavate. Hvala Vam unaprijed.

Lijep pozdrav.

23.9.2021

Odgovara

prof.prim.dr.sc. Nataša Klepac dr. med., spec. neurolog

Poštovani

U svom dugogodišnjem radu s bolesnicima nisam se susrela s problemom koji Vi imate te sam slobodna reći da nedvojbeni dokazi o negativnom učinku bazne stanice na zdravlje ljudi još uvijek nedostaju. Ukoliko se Vi ne osjećate ugodno u stanu u kojem živite svakako je bolje da se odsselite na mjesto na kojem se osjećate ugodno. Želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika