Povišeni leukociti, imam li razloga za brigu?

Poštovani,
Radila sam nalaze krvi i svi hematološki parametri su mi u granicama referentnih vrijednosti. Leukociti su stalno iznad 9, trenutno 9.1 * 10^9/L. Mene zabrinjava ovaj hematološki parametar LUC (vrijednost na nalazu je 0.25 * 10^9/L odnosno 2.7%).
Imam li razloga za brigu?

Zahvaljujem na odgovoru i lijep pozdrav.

30.6.2021

Odgovara

---

Poštovani!

Limfociti ili limfatičke stanice najvažnije su stanice imunološkog sustava jer su nositelji svih vrsta specifične imunosti. Reaktivni limfocit je ne-maligni leukocit nađen u perifernoj krvi. Pojavljuje se kao nespecifični odgovor na stres. Sveprisutnost reaktivnih limfocita ukazuje da imaju važnu ulogu u imunološkom odgovoru i u najbolje su istraženi u krvi bolesnika sa sindromom infektivne mononukleoze.

Ukoliko kod Vas postoje neki klinički pokazatelji zbog kojih ste upućeni na detaljniju pretragu krvnih parametara, potražite dodatni savjet specijalista hematologa ili imunologa, iz čije uže stručne specijalnost je Vaše pitanje, koji će procijeniti važnost vašeg nalaza uzevši u obzir Vaše opće zdravstveno stanje, druge nalaze i osobnu i obiteljsku anamnezu.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika