Trebam li otići na gastroskopiju ako povraćam pjenastu ili žutu gustu tvar ujutro na tašte?

Pozdrav,

unazad nekoliko mjeseci imam zelucane tegobe u vidu povracanja, najcesce bijele pjenaste ili žute guste tvari, najcesce ujutro na taste, nakon sto se uspravim iz kreveta. Nakon toga mi vise nije mucno, jedino boli zeludac, a povremeno se zna desiti da se mucnina kasnije nastavi na cijeli dan sto onda uzrokuje i povracanje. Probava je uredna..ne znam na koji nacin je bolje provjeriti o cemu se radi, dr.opce prakse izdala je uputnicu za ultrazvuk abdomena koji redovnim putem cekam vec mjesecima, je li mozda bolja pretraga gastroskopija? Unaprijed hvala!

21.12.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Obzirom da kod Vas već više mjeseci postoji značajan poremećaj probave u smislu jutarnjeg povraćanja, potrebno je hitno utvrditi uzrok. Nakon utvrđivanja uzroka mučnine ili povraćanja, liječenje obično uključuje lijekove, promjenu prehrane ili druge tretmane koje mogu pomoći u konkretnoj situaciji. Vrlo je važno da zadržite dovoljno tekućine u Vašem tijelu, stoga pokušajte što češće piti male količine tekućine.

Zatražite dodatni savjet svog liječnika koji će Vas po potrebi uputiti odmah kod gastroenterologa na pregled i konzultaciju.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika