3-4 dana poslije poroda dobila sam tromboemboliju pluća

Imam 27 godina i rodila sam prije 8 godina. Nakon 3-4 dana poslije poroda dobila sam tromboemboliju pluća koju sam prebolila. Zanima me smijem li opet zatrudnjeti?

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

Ako ste preboljeli plućnu emboliju prije 8 godina, 3-4 dana nakon poroda bez straha možete ponovno zatrudnjeti. To što ste imali plućnu emboliju nakon prvog poroda ne znači da će se to opet dogoditi nakon drugog poroda. Vaši liječnici (liječnik opće medicine i ginekolog)trebaju biti upoznati s tim anamnestičkim podatkom o preboljeloj plućnoj emboliji tako da mogu primjeniti adekvante profilaktičke mjere, ako budu potrebne, a u cilju sprječavanja ponovnog tromboembolijskog događaja.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Obiteljska medicina

Adhezivne promjene?

Pulmologija

Liječenje akutnih bakterijskih infekcija donjeg dišnog sustava: izvanbolničke pneumonije; AEKOPB

Infekcije donjeg dišnog sustava čine 20% unutar akutnih respiratornih infekcija te njihova incidencija raste s životnom dobi i najviše ih je iznad 65 godina. Značajnije su težine, sklone komplikacijama i većem riziku i potencijalnoj životnougroženošću za pacijenta…

Pulmologija

Bronhiektazije – novije spoznaje u liječenju

Bronhiektazije označavaju trajno, ireverzibilno promijenjene i proširene bronhe u plućima. Etiološki najčešće nastaju kao posljedica nekih drugih plućnih bolesti, iako se ponekad pojavljuju i kao urođene ili od ranog djetinjstva.

Pulmologija

Moguća primjena atorvastatina u pulmološkim bolestima

Dobro je poznato antihiperkolesterolsko djelovanje atorvastatina, selektivnog, kompetitivnog inhibitora hidroksi-metilglutaril-koenzim A (HMG-CoA) reduktaze (koji katabolizira pretvorbu 3-hidroksi.

Pulmologija

ALFAKUT – iz ugla liječnika praktičara

Konačno! Konačno u Hrvatskoj! Tim riječima sam pozdravila predstavnika “Belupa” koji mi je predstavio ALFAKUT. Iz dva razloga. Prvi je taj što sam već bila upoznata s ljekovitim preparatom.

Pulmologija

Alergije u ordinaciji obiteljskog liječnika

Sama riječ alergija bila je prije 100 godina nepoznata, a danas se udomaćila u upotrebi zbog sve veće pojavnosti i šarolikosti svojih manifestacija. Po svom smislu ona znači promijenjenu reakciju, drukčiji odgovor tijela i ima svoje posebne znakove.

Pulmologija

Dokazano je da je pušenje glavni uzrok karcinoma pluća

Astma i kronična opstrulktivna plućna bolest među najlošije su liječenim bolestima u Hrvatskoj jer se ne prepoznaju na vrijeme i ne liječe dovoljno u ranom stadiju.

Pulmologija

Angina pektoris