Problem sa nuzdom/erekcijom

Pozdrav – ovo je sve ozbiljno bez imalo zezancije. 🙂

Znaci, sve je pocelo prije 2 godine kada sam dobio gljivice na noznom palcu. Moram napomenuti da se bavim sportom, te vecinu vremena imam kompresijske hlacice na sebi. Vjerojatno sam tokom jednog pranja prenio na medjunozje te gljivice. Problema sa medjunozjem sam se rijesio jednim od antibiotika protiv gljiviac, no palac je ostao neizljecen do danas.
Moram napomenuti da sam u dugogodisnjoj vezi i da prakticiram seks bez kondoma sa djevojkom. Cura je par puta imala e.coli ali mislim da se ne radi o tome. Prije godinu dana su mi se pocele desavati cudne stvari “dolje”. Znaci dok bi obavljao nuzdu mlaz na spolovilu nebi mogao kontrolirati pred kraj nuzde nego bi mi iscurilo naknadno uvijek malo “po van” jos nakon svake nuzde. Isti problemi su se desavali i sa stolicom. Otisao sam kod doktora vadjenje krvi, urina – sve ok. Pregled kod privatnog urologa govori isto da je sve ok (malo crvenilo na glavicu) nista posebno i sve pripisuju mojem bavljenju sportom. Tu i tamo bi imao neka peckanja al to bi trajalo mozda jednu sekundu maksimalno. Nikad nebi osjecao neku uzasnu bol ili nesto. Zanemarujem to, vjerujem doktorima – makar me i dalje iritiraju ti problemi. Dok mi se unazad mjesec dana nebi poceli dogadjat problemi s erekcijom (znaci spolovilo mi dodje maksimalno do 50%-60% velicine) te ejakulacije sjeme ne izlazi rapidno nego samo iscuri iz glavica. Znaci ko da mi je neka pumpa krepala unutra i da mi je izbacivanje onemoguceno. Problemi kod nuzde se i dalje javljaju s tim da sad osjecam ko da imam neku grudu unutar spolovila (ili nesto) dok je obavljam. Evo opet otisao doktoru jucer analiza urina je samo pripisana no bojim se da ce opet sve pripisat mojem bavljenju sportom. A mene je zaista strah.

Molim pomoc ako itko moze nesto savjetovati. Btw. imam 30 godina. Hvala 🙂

19.1.2017

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Prema ovome što ste mi opisali mogu reći da se kod Vas najvjerojatnije ne radi ni o kakvoj organskoj ili infektivnoj bolesti koju je moguće detektirati pretragama krvi i urina. Koliko razabirem, dva su problema:

a) kapanje par kapi urina iz mokraćne cijevi nakon dovršenog mokrenja – to nije medicinski nego higijenski problem koji je gotovo neizbježna pojava u svakog nakon mokrenja. Ovu uobičajenu pojavu ne treba smatrati znakom bilo kakve bolesti, a rješenje tog “problema” leži u Vašoj osobnoj dosjetljivosti kako ga riješiti

b) pojava znakova erekcijske disfunkcije – u mladog i hzdravog muškarca Vaše dobi gotovo bez iznimke također nema organsko porijeklo nego je psihogeno uzrokovana. Snaga i čvrstina te trajanje erekcije nije konstranta i varira od erekcije do erekcije, pa tako i snaga ejakulacije – čovjek nije stroj! No, u svakom slučaju ako ove tegobe s erekcijom i ejakulacijom potraju 3 mjeseca ili dulje javite se urologu da se sa sigurnošću isključi (vrlo malo vjerojatna) organska pozadina navedenih tegoba, a zatim potražite savjet psihologa koji se bavi seksulanim teškoćama. Vaše bavljenje sportom (iako ne znam koji, kakvim i koliko) ne može biti uzrokom navedenih smetnji.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika