Neplodnost

Ginekologija

Želite li povećati šanse za trudnoću, razmislite o ovome…

Nemali broj žena odlučuje se na majčinstvo u kasnijoj generativnoj dobi iz raznih razloga, koji se mogu svesti pod nazivnik „još nije pravo vrijeme“. Kada napokon zaključe kako je „pravo vrijeme“ za trudnoću, određeni se broj žena suoči s dijagnozom neplodnosti. Tada slijedi dijagnostička obrada, koja može trajati različito dugo. Cijela priča za neke žene […]

Ginekologija

Neplodnost – molim Vas savjet

Ginekologija

Neplodni dani tijekom menstruacijskog ciklusa?

Nema ih. No, unatoč tomu što je odgovor kratak i jasan, ova tema zahtijeva detaljniju raspravu. Mnogo je nedoumica, moguće i nepotpunih informacija tijekom školovanja i daljnje samoedukacije, pa su ovakva pitanja vrlo česta, ne samo na ovim stranicama. Tema je razmatrana u ovoj kolumni s više aspekata, a ovom prilikom sažet ćemo glavne informacije. […]

Urologija

Varikocela i muška neplodnost

Varikocela predstavlja prošireni venozni splet koji okružuje testis, a izgled skrotalne šupljine bolesnika s varikocelom je često opisivan kao vreća puna crva. Većina uroloških udžbenika prepoznaje varikocelu.

Ginekologija

Trudnoća se “ne događa” – ima li pomoći

Možda ste se našli u sljedećoj situaciji: mladi ste (točnije, u generativnoj dobi ili plodnom razdoblju), našli ste odgovarajućeg životnog partnera, situirani ste, radite željeni posao za koji ste se školovali, imate odgovarajući status u društvu jednom rječju – zadovoljni ste sa sobom.

Ginekologija

Kada je uzrok neplodnosti u ženi

Sve ste stvari u životu posložili na svoje mjesto, jedino još nedostaje toliko željeno dijete i odlučili ste kako vam je ipak potrebna pomoć.

Urologija

Može li udarac iz djetinjstva utjecati na neplodnost?