Mikrodermoabrazija- postupak dobar za kožu?

Mnogobrojni su načini putem se može koža uljepšati. Jedan od dugo primjenjivanih postupaka je mikrodermoabrazija. Ona se široko primjenjuje diljem svijeta, a pogotovo kao priprema za ljetne mjesece.

Kao metoda je vrlo zahvalna jer se može kombinirati i sa drugim procedurama koje se koriste u svrhu pomlađivanja i uljepšavanja lica. Mikrodermoabrazija je mehanički postupak  kojim se pomoću dijamantne glave s dodatkom vakuma  uklanja površni sloj epidermisa kako bi se dobio svježiji i svijetliji izgled kože, korigirali ožiljci nakon akne, pigmentacijske mrlje, fine bore, hrapava koža i koža oštećena suncem.

Mikrodermoabrazija  je ugodan i potpuno bezbolan postupak, bez iritacija i osjećaja bilo kakve nelagode. Može se raditi kroz cijelu godinu kao zaseban tretman ili dodatak nekom od tretmana. Svakako se preporučuje tijekom zime i proljeća kako bi se koža osvježila, a svakako nakon ljetovanja ili zimovanja kako bi se koža ponovo osvježila i uklonio površinski sloj.

U ljetnim mjesecima treba paziti na izlaganje suncu par dana nakon tretmana uz  obavezno nanošenje krema s visokim zaštitnim faktorom. Nakon nje može se svako vratiti uobičajenim radnim obvezama.

Preporučuje  se  raditi i kao tretman njege lica ili kako tretman “održavanja” nakon odgovarajućeg liječenja i terapije. Preporučuje se  i ženama i muškarcima nekoliko puta godišnje, jednom tjedno u trajanju od pet tjedana, a nakon toga jednom mjesečno i po potrebi, čemu je rezultat jako osvježena koža  i lijepa koža..Nakon mikrodermoabrazije može se učiniti tretman čišćenja kože lica ili tretman njege  lica ili se može kombinirati I sa drugim anti age procedurama  kao što su punjači sa hijaluronskom kiselinom ili mezoterapijom.

Preporučuje se svakako kod  slijedećih indikacija: nečista koža, atrofična koža, sitne bore, površinske hiperpigmentacije, plići ožiljci nakon akne, koža bez sjaja, koža pušača. Ne preporučuje se ako je na koži herpes, rozacea, ako osoba ima neurodermitis, psorijazu ili rozaceu. Također ne preporučuje se  dijabetičarima, osobama koje uzimaju  roaccutan, koje su sklone hipertrofičnim ožiljcima ili keloidima, koje imaju urtikariju na pritisak ili urtikariju na veće fizičke napore.

Pojedine osobe navode pogoršanje nakon mikroderoabrazije, da je koža pojačano osjetljiva ili da su im nastale kapilare na licu koje prethodno nisu imali, pa je potrebno uvijek  obaviti detaljan razgovor prije postupka. Nakon ovakovog postupka koža ne bi smjela cijeliti ožiljcima. Mikrodermoabrazija potiče kožu na obnovu,  ali ovakav tretman nije dovoljno učinkovit ako se ne nastavi daljnja njega lica prema tipu kože i dobi pacijenta. Njega kod kuće je vrlo važna i uvijek se mora nastaviti nakon svakog intenzivnijeg profesionalnog tretmana.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika