Prirodna ljepota i očuvanje mladosti

Nutricionisti tvrde da je koža ogledalo hrane koju jedemo i trošimo iz raznog voća i povrća, koji nam pomažu u zaštiti kože od znakova starenja i čuvaju naš izgled u trajnoj mladosti. Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna koža.

Nutricionisti  tvrde da je koža ogledalo hrane koju jedemo i  trošimo iz raznog voća i povrća, koji nam pomažu u zaštiti kože od znakova starenja i čuvaju naš izgled u trajnoj mladosti.

Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna  koža, izbjegavanje  upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne ishrane temeljene na biljkama bogatim prirodnim antibioticima i antioksidansima. Pomaže koži da se bori protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora.
Također se preporuča ograničenje  unosa šećera, za kojeg se smatra da ima veliku ulogu u uništavanju kolagena u koži, što dovodi do pojave bora i starenja kože. Preporuča se redovito uzimanje hrane bogate šarenim voćem i povrćem tamnih listova, naročito onih u narančastim bojama, također uzimanje zdravih masnih kiselina (srdele i losos).
 
Ukoliko je vaš cilj poboljšanje kože i održavanje lijepog i mladog izgleda, potrebno je pridržavati se četiri savjeta u prehrani:

1. zeleni čaj: Ovaj napitak nije ograničen samo za održavanje zdravog srca, on sadrži polifenol  ( snažni antioksidans ), koji pomaže tijelu da ojača svoju sposobnost eliminiranja raznih toksina i štiti kožu od ultraljubičastih zračenja. On također radi na obnovi mrtvih stanica kože, što su dokazala medicinska istraživanja. Preporuča se popiti nekoliko šalica čaja dnevno za postignuće dobrih i željenih rezultata.
2. lubenica: Ona nije samo prirodni diuretik, već i bogati zdravi biljni element ( fitonaturient ), znanstvena istraživanja smatraju  da može biti i zaštitnik kože od raka. Dodatno može obogatiti  kožu da bi bila svježa, mlada, sjajna i blistava.
3. ribizli, sitne voćne bobice, šumsko voće: Ovo tamnobojno voće nije samo prednost za zdravlje srca i mozga, ono sadrži i vrlo visoku razinu antocijanina, jednog  od učinkovitih elemenata koji pomaže u zaštiti kože od preranog starenja na razini DNA. Ovo sitno voće pripada porodici brusnice, borovnice, crvenih bobica, maline i jagode.
4. zdrave masne kiseline ne sudjeluju samo u prevenciji bolesti srca i krvnih žila, već  imaju i niz važnih uloga u organizmu: izvor energije, rezervne tvari, sastavni su dio staničnih membrana za obnovu novih stanica, te nosači vitamina topivih u ulju važnom za održavanju mlade kože. Svakodnevno se preporuča uzimanje Omegatenzin kapsula dostupnih u proizvodu „BELUPO“ .

Konačno, korisno je štititi kožu od sunca, izbjegavati pušenje i stres i kretati se dovoljno, tj. vježbati da bi imali lijep ten u lijepom tijelu.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika