Imam nizak tlak i nizak šećer, počnem se tresti i bude mi loše

Imam nizak tlak i nizak šećer,počnem se tresti i bude mi loše, znale su mi ruke i noge trnuti. Napravila sam pretrage od krvi, bila kod neurologa, napravila test za tetaniu, štitnjaču, slikala vratnu kralježnicu i pluća,snimala srce svi nalazi su mi uredu. Rekli su mi da je to sve na psihičkoj bazi i dali mi normabel 2 miligrama. Ali i dalje mi je isto, malo malo pa mi dođu”napadaji”kad sam bila na hitnoj, šećer mi je bio 3,2.ne znam više što da radim, molim vas pomozite mi,imam samo 25 godina…

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

U nekim slučajevima može se dogoditi da u krvi ima premalo glukoze, pa će mozak ostati bez glukoze (hrane za normalan rad).

Takvo stanje se naziva HIPOGLIKEMIJA i može imati vrlo ozbiljne posljedice za zdravlje.

Iako se znakovi hipoglikemije mogu osjetiti i prije, najčešće se javljaju kad je razina glukoze u krvi ispod 3 mmol/L.

Prvi znaci mogu biti: znojenje, ubrzan rad srca, drhtavica, glad, bljedilo, strah, vrtoglavica.

Ako razina glukoze u krvi i dalje pada javljaju se: neprikladno ponašanje, zijevanje, smetnje koncentracije i vida, glavobolja, poremećaj svijesti do kome.

Ukoliko se ovakva stanja budu ponavljala, morate se obratiti liječniku jer postoje još neka stanja koja mogu dovesti do simptoma koje Vi navodite, a niste ih mogli ustanoviti pretragama koje ste dosada poduzeli.

Također možete zatražiti pomoć psihoterapeuta koji će ustanoviti eventualno postojanje nekog emocionalnog, stresnog ili sl. poremećaja koji može biti maskiran različitim tjelesnim simtomima. Pored Normabela, u Belupovom portfelju nalazi se i cijeli niz drugih lijekova, od kojih će možda neki i Vama pomoći.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika