Imam nizak tlak i nizak šećer, počnem se tresti i bude mi loše

Imam nizak tlak i nizak šećer,počnem se tresti i bude mi loše, znale su mi ruke i noge trnuti. Napravila sam pretrage od krvi, bila kod neurologa, napravila test za tetaniu, štitnjaču, slikala vratnu kralježnicu i pluća,snimala srce svi nalazi su mi uredu. Rekli su mi da je to sve na psihičkoj bazi i dali mi normabel 2 miligrama. Ali i dalje mi je isto, malo malo pa mi dođu”napadaji”kad sam bila na hitnoj, šećer mi je bio 3,2.ne znam više što da radim, molim vas pomozite mi,imam samo 25 godina…

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

U nekim slučajevima može se dogoditi da u krvi ima premalo glukoze, pa će mozak ostati bez glukoze (hrane za normalan rad).

Takvo stanje se naziva HIPOGLIKEMIJA i može imati vrlo ozbiljne posljedice za zdravlje.

Iako se znakovi hipoglikemije mogu osjetiti i prije, najčešće se javljaju kad je razina glukoze u krvi ispod 3 mmol/L.

Prvi znaci mogu biti: znojenje, ubrzan rad srca, drhtavica, glad, bljedilo, strah, vrtoglavica.

Ako razina glukoze u krvi i dalje pada javljaju se: neprikladno ponašanje, zijevanje, smetnje koncentracije i vida, glavobolja, poremećaj svijesti do kome.

Ukoliko se ovakva stanja budu ponavljala, morate se obratiti liječniku jer postoje još neka stanja koja mogu dovesti do simptoma koje Vi navodite, a niste ih mogli ustanoviti pretragama koje ste dosada poduzeli.

Također možete zatražiti pomoć psihoterapeuta koji će ustanoviti eventualno postojanje nekog emocionalnog, stresnog ili sl. poremećaja koji može biti maskiran različitim tjelesnim simtomima. Pored Normabela, u Belupovom portfelju nalazi se i cijeli niz drugih lijekova, od kojih će možda neki i Vama pomoći.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Dijabetologija

Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia?

Dijabetologija

Šećerna bolest

Šećerna bolest je poremećaj metabolizma glukoze i najčešća je kronična endokrina bolest. Tri glavna tipa šećerne bolesti su: šećerna bolest tip 1, šećerna bolest tip 2 i gestacijski dijabetes (javlja se tijekom trudnoće i nestaje najkasnije šest tjedana nakon poroda). Dijagnozu šećerne bolesti liječnik može postaviti ako je u dva navrata GUK natašte >7mmol/l ili […]

Dijabetologija

Kronične komplikacije šećerne bolesti

Šećerna bolest predstavlja pravu globalnu epidemiju jer se broj oboljelih osoba u svijetu neprestano povećava. Postoji više razloga za takav trend povećanja broja oboljelih, a svakako je najznačajniji promjena načina života koju obilježavaju smanjena tjelesna aktivnost i veći unos visokokalorične hrane.

Dijabetologija

Epidemiologija šećerne bolesti tip 1

Incidencija tipa 1 šećerne bolesti pokazuje značajne geografske, kalendarske, dobne i spolne varijacije. U bijelaca je viša stopa incidencije, nego u domorodačkim populacijama kao i u Aziji.

Dijabetologija

Prehrambene navike i pojavnost dijabetesa u Hrvatskoj

Šećerna  bolest i njezine kronične komplikacije su veliki svjetski zdravstveni problem, i u cijelom svijetu su u velikom porastu. Smatra se da trenutno u svijetu 366 milijuna ljudi.

Dijabetologija

Šećerna bolest tipa 2

Šećerna bolest je kronična neizlječiva doživotna progresivna bolest karakterizirana hiperglikemijom i poremećajima metabolizma zbog apsolutnog ili relativnog manjka inzulina. S obzirom na prognozu.

Dijabetologija

Iz nalaza krvi vidljivo je da je ukupni kolesterol 6,3, HDL 1,50…

Dijabetologija

Predijabetes-nedijagnosticirana bolest

Predijabetes, je stanje koje prethodi razvoju punog oblika bolesti, a traje 8-12 godina prije nego bude postavljena dijagnoza šećerne bolesti. Predijabetes pojavljuje u sve mlađoj populaciji.