Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia?

Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia za dijabetis? Ako ga proizvodi pod kojim imenom i koliko košta? Zahvalio bi vam za sve informacije što mi možete dati o tom lijeku.

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Januvia je lijek koji se koristi u liječenju dijabetesa tip 2, znači tzv. staračkog dijabetesa. Aktivna tvar u ovom lijeku je sitagliptin, tvar koja spada u grupu gliptina, odnosno inhibitra DPP-4. Gliptini mogu smanjiti razine GLP-1 (peptida 1 simil-glucagone), prirodnog hormona koji se ispušta u probavne organe nakon uzimanja obroka. GLP-1 potiče, između ostaloga, pankreas da proizvede inzulin.

Januvia se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima kako bi se proizveo dovoljan učinak na smanjenje glukoze u krvi. Ovi lijekovi vjerojatno će zamijeniti neke od lijekova koji izazivaju povećanje tjelesne težine i hipoglikemiju.

Dakle, Januvia je lijek  koji ima niz učinaka na regulaciju glukoze u krvi. Posavjetujte se sa svojim liječnikom o tome da li je to pravi lijek za Vas. U slučaju da počnete uzimati ovaj lijek, doze ostalih lijekova koje možda uzimate za dijabetes treba uskladiti kako biste postigli najbolji terapijski učinak.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika