Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia?

Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia za dijabetis? Ako ga proizvodi pod kojim imenom i koliko košta? Zahvalio bi vam za sve informacije što mi možete dati o tom lijeku.

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Januvia je lijek koji se koristi u liječenju dijabetesa tip 2, znači tzv. staračkog dijabetesa. Aktivna tvar u ovom lijeku je sitagliptin, tvar koja spada u grupu gliptina, odnosno inhibitra DPP-4. Gliptini mogu smanjiti razine GLP-1 (peptida 1 simil-glucagone), prirodnog hormona koji se ispušta u probavne organe nakon uzimanja obroka. GLP-1 potiče, između ostaloga, pankreas da proizvede inzulin.

Januvia se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima kako bi se proizveo dovoljan učinak na smanjenje glukoze u krvi. Ovi lijekovi vjerojatno će zamijeniti neke od lijekova koji izazivaju povećanje tjelesne težine i hipoglikemiju.

Dakle, Januvia je lijek  koji ima niz učinaka na regulaciju glukoze u krvi. Posavjetujte se sa svojim liječnikom o tome da li je to pravi lijek za Vas. U slučaju da počnete uzimati ovaj lijek, doze ostalih lijekova koje možda uzimate za dijabetes treba uskladiti kako biste postigli najbolji terapijski učinak.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Dijabetologija

Šećerna bolest

Šećerna bolest je poremećaj metabolizma glukoze i najčešća je kronična endokrina bolest. Tri glavna tipa šećerne bolesti su: šećerna bolest tip 1, šećerna bolest tip 2 i gestacijski dijabetes (javlja se tijekom trudnoće i nestaje najkasnije šest tjedana nakon poroda). Dijagnozu šećerne bolesti liječnik može postaviti ako je u dva navrata GUK natašte >7mmol/l ili […]

Dijabetologija

Kronične komplikacije šećerne bolesti

Šećerna bolest predstavlja pravu globalnu epidemiju jer se broj oboljelih osoba u svijetu neprestano povećava. Postoji više razloga za takav trend povećanja broja oboljelih, a svakako je najznačajniji promjena načina života koju obilježavaju smanjena tjelesna aktivnost i veći unos visokokalorične hrane.

Dijabetologija

Epidemiologija šećerne bolesti tip 1

Incidencija tipa 1 šećerne bolesti pokazuje značajne geografske, kalendarske, dobne i spolne varijacije. U bijelaca je viša stopa incidencije, nego u domorodačkim populacijama kao i u Aziji.

Dijabetologija

Iz nalaza krvi vidljivo je da je ukupni kolesterol 6,3, HDL 1,50…

Dijabetologija

Prehrambene navike i pojavnost dijabetesa u Hrvatskoj

Šećerna  bolest i njezine kronične komplikacije su veliki svjetski zdravstveni problem, i u cijelom svijetu su u velikom porastu. Smatra se da trenutno u svijetu 366 milijuna ljudi.

Dijabetologija

Imam nizak tlak i nizak šećer, počnem se tresti i bude mi loše

Dijabetologija

Šećerna bolest tipa 2

Šećerna bolest je kronična neizlječiva doživotna progresivna bolest karakterizirana hiperglikemijom i poremećajima metabolizma zbog apsolutnog ili relativnog manjka inzulina. S obzirom na prognozu.

Dijabetologija

Predijabetes-nedijagnosticirana bolest

Predijabetes, je stanje koje prethodi razvoju punog oblika bolesti, a traje 8-12 godina prije nego bude postavljena dijagnoza šećerne bolesti. Predijabetes pojavljuje u sve mlađoj populaciji.