Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia za dijabetis…

Hoćete li, molim vas, odgovoriti da li belupo proizvodi lijek Januvia za dijabetis? Ako ga proizvodi pod kojim imenom i koliko košta? Zahvalio bi vam za sve informacije što mi možete dati o tom lijeku.

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Januvia je lijek koji se koristi u liječenju dijabetesa tip 2, znači tzv. staračkog dijabetesa. Aktivna tvar u ovom lijeku je sitagliptin, tvar koja spada u grupu gliptina, odnosno inhibitra DPP-4. Gliptini mogu smanjiti razine GLP-1 (peptida 1 simil-glucagone), prirodnog hormona koji se ispušta u probavne organe nakon uzimanja obroka. GLP-1 potiče, između ostaloga, pankreas da proizvede inzulin.

Januvia se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima kako bi se proizveo dovoljan učinak na smanjenje glukoze u krvi. Ovi lijekovi vjerojatno će zamijeniti neke od lijekova koji izazivaju povećanje tjelesne težine i hipoglikemiju.

Dakle, Januvia je lijek  koji ima niz učinaka na regulaciju glukoze u krvi. Posavjetujte se sa svojim liječnikom o tome da li je to pravi lijek za Vas. U slučaju da počnete uzimati ovaj lijek, doze ostalih lijekova koje možda uzimate za dijabetes treba uskladiti kako biste postigli najbolji terapijski učinak.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika