Štitnjača?

Poštovani
od 07/2012.godine se pojavio kroničan umor, spavala bih i po 10-15 sati ali uvijek bih bila stalno umorna, paralelno s tim se pojavilo opadanje kose u pramenovima, koje traje i danas zajedno sa umorom. Ciklusi su postali neredoviti i oskudni, postoji velika potreba za slanim, koža mi je postala suha, pojavljuju se plave modrice po nogama (ujutro se probudim sa njima), udebljala sam se oko 15 kg, iako jedem puno manje, patim od nesanice, postajem zaboravna, teže mi je bilo učiti za ispite , nagle promjene raspoloženja, depresivna stanja, osjećaj iscpljenosti i bezvoljnosti itd.

svaki nalaz koji sam do sada provjerila svaki je bio uredan, jedino postoji deficit vitamina D. testirana sam i na kolagenozu (uredan nalaz)

Zanima me vaše mišljenje da li po vama gore navedeni simptomi kao i nalazi hormona upućuju da sa štitnjačom nešto nije uredu iako su svi rez.u referentinim vrijednostima te da je ona uzrok mojih problema?Imam 29 godina, a sa ovim stanjem se borim već 4 godine.
isto tako da li bi postojala potreba za terapijom?
Unaprijed hvala
srdačan pozdrav
Marina

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Poštovana,

simptomi kao što su umor, opadanje kose u pramenovima, neredoviti ciklusi, suha koža, dobitak na težini, kao što ste se i sami informirali, ulaze u grupu simptoma koje možemo povezati s poremećajem funkcije žlijezde štitnjače.

Potražite drugo mišljenje liječnika specijalista endokrinologa o eventualnim mogućnostima liječenja. S druge strane, simptomi kao što su debljanje, nesanica, nagle promjene raspoloženja, depresivna stanja, osjećaj iscrpljenosti i bezvoljnosti, mogu upućivati na anksiozno stanje i dotiču neka područja psihičkih poremećaja.

Porazgovarajte o tome s vašim liječnikom ili potražite mišljenje i savjet specijalista psihijatra.

Lijepi pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika