Štitnjača?

Poštovani
od 07/2012.godine se pojavio kroničan umor, spavala bih i po 10-15 sati ali uvijek bih bila stalno umorna, paralelno s tim se pojavilo opadanje kose u pramenovima, koje traje i danas zajedno sa umorom. Ciklusi su postali neredoviti i oskudni, postoji velika potreba za slanim, koža mi je postala suha, pojavljuju se plave modrice po nogama (ujutro se probudim sa njima), udebljala sam se oko 15 kg, iako jedem puno manje, patim od nesanice, postajem zaboravna, teže mi je bilo učiti za ispite , nagle promjene raspoloženja, depresivna stanja, osjećaj iscpljenosti i bezvoljnosti itd.

svaki nalaz koji sam do sada provjerila svaki je bio uredan, jedino postoji deficit vitamina D. testirana sam i na kolagenozu (uredan nalaz)

Zanima me vaše mišljenje da li po vama gore navedeni simptomi kao i nalazi hormona upućuju da sa štitnjačom nešto nije uredu iako su svi rez.u referentinim vrijednostima te da je ona uzrok mojih problema?Imam 29 godina, a sa ovim stanjem se borim već 4 godine.
isto tako da li bi postojala potreba za terapijom?
Unaprijed hvala
srdačan pozdrav
Marina

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Poštovana,

simptomi kao što su umor, opadanje kose u pramenovima, neredoviti ciklusi, suha koža, dobitak na težini, kao što ste se i sami informirali, ulaze u grupu simptoma koje možemo povezati s poremećajem funkcije žlijezde štitnjače.

Potražite drugo mišljenje liječnika specijalista endokrinologa o eventualnim mogućnostima liječenja. S druge strane, simptomi kao što su debljanje, nesanica, nagle promjene raspoloženja, depresivna stanja, osjećaj iscrpljenosti i bezvoljnosti, mogu upućivati na anksiozno stanje i dotiču neka područja psihičkih poremećaja.

Porazgovarajte o tome s vašim liječnikom ili potražite mišljenje i savjet specijalista psihijatra.

Lijepi pozdrav!

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Endokrinologija

Metformin – lijek izbora u liječenju dijabetesa tip 2 od samog početka i (ili) panaceja današnjice?

Metformin pripada biokemijskoj grupi bigvanida koji potječu iz biljke francuski jorgovan (Galega officinalis) koja se još od Srednjeg vijeka koristila u narodnoj medicini, i to za liječenje simptoma poliurije i za potenciranje znojenja kod oboljelih od kuge…

Endokrinologija

Je li moguće da mi tjelesna težina stagnira iako manje jedem zbog korištenja ovog lijeka?

Endokrinologija

Osteoporoza

Osteoporoza  je metabolička bolest kostiju sistemnog karaktera, karakterizirana  smanjenjem  mase koštanog tkiva  po jedinici volumena te propadanjem mikroarhitekture.

Endokrinologija

Hipotireoza

Hipotireoza označava smanjeni rad štitnjače, odnosno smanjeno lučenje hormona štitnjače. Hormoni koje štitnjača luči nazivaju se trijodtironin ( T3) i tiroksin (T4), a njihovo izlučivanje regulira hormon hipofize  tireotropin (TSH).

Endokrinologija

Drugo desetljeće liječenja osteoporoze

Osteoporoza  predstavlja veliki  socijalno zdravstveni problem svjetskih razmjera. To je sistemska bolest koju karakterizira mala koštana masa i propadanje mikroarhitekture koštanog tkiva.

Endokrinologija

Osteoporoza – prehrana

Osteoporoza je bolest karakterizirana prekomjernim gubitkom kalcija i koštanog tkiva (poremećaj u arhitekturi kostiju koje postaju šupljikave i porozne) što ima za posljedicu slabiju kvalitetu kosti i povećani rizik za nastanak koštanih prijeloma.

Endokrinologija

Mogu li vam poslati nalaz uzv štitnjače?

Endokrinologija

Osteoporoza – “Tiha epidemija”

Osteoporoza je najčešća metabolička bolest kostiju, obilježena gubitkom koštane mase i propadanjem mikroarhitekture koštanog tkiva.Zbog svoje velike učestalosti, a neprimjetne smiptomatologije naziva se i “tiha epidemija”.