Bolest moga oca

Poštovanje,

boluje od parkinsonove bolesti već 20 godina. 2017.god. imao je halucinacije te završio u neuropsihiratjskoj bolnici u Popovači, utvrđeno je da su halucinacije izazvale tablete za parkins. Nakon tri tjedna boravka tamo, oporavio se, dobio novu terapiju i sve je bilo u redu.

Naime, 16.01.ove godine ista stvar, halucinacije i dezorjentiranost. Od tada se nalazi u neuropsihiratjskoj bolnici u Popovači, još uvijek nema pomaka, bio je na jednom odjelu gdje je sve bilo u redu, teže se kreće zbog bolesti, ali ipak se kretao s pomoću štaka i sve je sam obavljao.

Iz ne znamo kojeg razloga, prebačen je na odjel gerontopsihijatrije. Tu kreće njegov pakao, oduzeli su mu štake i nije mogao hodati. Od 28.01. je u krevetu ili kolicima. Još uvijek dezorjentiran i skroz slab. Zanima me da li je njemu stvarno tamo mjesto ili postoji neko drugo rješenje. I da, nisu mu radili nikakve neurološke pretrage jer kao za to nemaju indikacija.

Hvala

24.3.2020

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovani, 

zaista je nemoguće ovim putem, posebice bez pregleda samog pacijenta utvrditi činjenično stanje. Ono što se mora uzeti u obzir jest da Parkinsonova bolest dovodi do ozbiljnog tjelesnog i kognitivnog oštećenja oboljelog, što naravno značajno utječe na njegovo stanje. Tim više što njegova bolest traje već jako dugo. 

Ne bih Vam drugačije mogla pomoći. 

Srdačan pozdrav!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika