bronhitis

Poštovani ,
Imam 3 djevojčice , blizankinje7 i mladja curica 5 godina. Sve 3 imaju bronhitis i jako sam zabrinuta da sve ti ne predje u teži oblik, astmu…
Molim vas pomozite mi i recite mi koja je najbolja metoda liječenja i kako da se oslobodimo toga.
Unaprijed zahvalna;
S poštovanjem
Elizabeta

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Poštovana,

u nalaženju prave dijagnoze respiratornih bolesti treba istražiti više mogućih uzroka. U nastanku poremećaja dišnog sustava često je vrlo značajan faktor alergijska predispozicija, gdje možemo razlikovati neki čimbenik iz okoline, a ponekad je to i nešto vezano uz samu osobu, vezano uz nasljeđe i sl.

Čovjekov dišni sustav je u neprekidnoj komunikaciji s vanjskom sredinom. Imunološki sustav djeteta se razvija i zbog toga može i više puta godišnje biti bolesno. Kod djece simptomi mogu biti prisutni i tijekom većeg doba godine, a ponekad poprimaju i kroničan tijek.

Na raspolaganju su nam danas različiti načini liječenja i zbog djelotvorne terapije možemo utjecati na prirodu bolesti i intenzitet simptoma. Kod bolesti dišnog sustava od velike pomoći su i metode klimatske terapije te drugi terapijski postupci kao što je na primjer inhalaciona i oksigenoterapija, fizioterapijski postupci i sl. Nije moguće predvidjeti u kojem smjeru će se bolest razvijati.

Ponekad, vezano uz određena životna razdoblja, a nekad i zbog nekog vanjskog okidača (trigger), bolest se može pogoršati ili ponovo pojaviti. Moguće je da se također bolest potpuno povuče ili prijeđe u sasvim blagi oblik.

Vodite brigu kod djece o kvalitetnoj ishrani i dovoljno sna, izbjegavajte eventualne alergene te redovito kontrolirajte zdravstveno stanje vaše djece kod specijalista pulmologa za dječju dob.

Lijepi pozdrav!

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Obiteljska medicina

Adhezivne promjene?

Pulmologija

Liječenje akutnih bakterijskih infekcija donjeg dišnog sustava: izvanbolničke pneumonije; AEKOPB

Infekcije donjeg dišnog sustava čine 20% unutar akutnih respiratornih infekcija te njihova incidencija raste s životnom dobi i najviše ih je iznad 65 godina. Značajnije su težine, sklone komplikacijama i većem riziku i potencijalnoj životnougroženošću za pacijenta…

Pulmologija

Bronhiektazije – novije spoznaje u liječenju

Bronhiektazije označavaju trajno, ireverzibilno promijenjene i proširene bronhe u plućima. Etiološki najčešće nastaju kao posljedica nekih drugih plućnih bolesti, iako se ponekad pojavljuju i kao urođene ili od ranog djetinjstva.

Pulmologija

Moguća primjena atorvastatina u pulmološkim bolestima

Dobro je poznato antihiperkolesterolsko djelovanje atorvastatina, selektivnog, kompetitivnog inhibitora hidroksi-metilglutaril-koenzim A (HMG-CoA) reduktaze (koji katabolizira pretvorbu 3-hidroksi.

Pulmologija

ALFAKUT – iz ugla liječnika praktičara

Konačno! Konačno u Hrvatskoj! Tim riječima sam pozdravila predstavnika “Belupa” koji mi je predstavio ALFAKUT. Iz dva razloga. Prvi je taj što sam već bila upoznata s ljekovitim preparatom.

Pulmologija

Alergije u ordinaciji obiteljskog liječnika

Sama riječ alergija bila je prije 100 godina nepoznata, a danas se udomaćila u upotrebi zbog sve veće pojavnosti i šarolikosti svojih manifestacija. Po svom smislu ona znači promijenjenu reakciju, drukčiji odgovor tijela i ima svoje posebne znakove.

Pulmologija

Angina pektoris

Pulmologija

Dokazano je da je pušenje glavni uzrok karcinoma pluća

Astma i kronična opstrulktivna plućna bolest među najlošije su liječenim bolestima u Hrvatskoj jer se ne prepoznaju na vrijeme i ne liječe dovoljno u ranom stadiju.