bronhitis

Poštovani ,
Imam 3 djevojčice , blizankinje7 i mladja curica 5 godina. Sve 3 imaju bronhitis i jako sam zabrinuta da sve ti ne predje u teži oblik, astmu…
Molim vas pomozite mi i recite mi koja je najbolja metoda liječenja i kako da se oslobodimo toga.
Unaprijed zahvalna;
S poštovanjem
Elizabeta

8.6.2016

Odgovara

Belupo liječnik

Poštovana,

u nalaženju prave dijagnoze respiratornih bolesti treba istražiti više mogućih uzroka. U nastanku poremećaja dišnog sustava često je vrlo značajan faktor alergijska predispozicija, gdje možemo razlikovati neki čimbenik iz okoline, a ponekad je to i nešto vezano uz samu osobu, vezano uz nasljeđe i sl.

Čovjekov dišni sustav je u neprekidnoj komunikaciji s vanjskom sredinom. Imunološki sustav djeteta se razvija i zbog toga može i više puta godišnje biti bolesno. Kod djece simptomi mogu biti prisutni i tijekom većeg doba godine, a ponekad poprimaju i kroničan tijek.

Na raspolaganju su nam danas različiti načini liječenja i zbog djelotvorne terapije možemo utjecati na prirodu bolesti i intenzitet simptoma. Kod bolesti dišnog sustava od velike pomoći su i metode klimatske terapije te drugi terapijski postupci kao što je na primjer inhalaciona i oksigenoterapija, fizioterapijski postupci i sl. Nije moguće predvidjeti u kojem smjeru će se bolest razvijati.

Ponekad, vezano uz određena životna razdoblja, a nekad i zbog nekog vanjskog okidača (trigger), bolest se može pogoršati ili ponovo pojaviti. Moguće je da se također bolest potpuno povuče ili prijeđe u sasvim blagi oblik.

Vodite brigu kod djece o kvalitetnoj ishrani i dovoljno sna, izbjegavajte eventualne alergene te redovito kontrolirajte zdravstveno stanje vaše djece kod specijalista pulmologa za dječju dob.

Lijepi pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika